Sarajevo, Željo i Zrinjski pune kasu Fudbalskog saveza BiH

Održana sjednica Disciplinske komisije

Sarajevo, Željo i Zrinjski pune kasu Fudbalskog saveza BiH

E. Čaušević

Disciplinska komisija FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj juče u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti.

Na jučerašnjoj sjednici Disciplinske komisije donijete su odluke o kaznama za bh. premijerligaše. FK Željezničar je kažnjen sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača na utakmici prvog kola Lige za prvaka protiv Slobode.

Utakmica prvog kola Lige za prvaka između Sarajeva i Radnika također je bila tema sjednice. Odlučeno je da FK Sarajevo mora platiti 3.000 KM zbog istih razloga kao i Željezničar. Što se tiče drugog kola kazne su dobili Zrinjski i Željo.

U meču u Mostaru između ova dva kluba Zrinjski je kažnjen sa 2.500 KM, dok je FK Željezničar dobio kaznu od 1.000 KM. Što se tiče trećeg kola Lige za prvaka pod lupom je bila utakmica Sarajevo - Zrinjski. FK Sarajevo je kažnjen sa 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, te upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača bordo kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi