Sarajevske sudije uselile u svoj dom

Za svaku pohvalu

Sarajevske sudije uselile u svoj dom

O. Lekić

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo u godini kada obilježava 20 godina svog postojanja i rada smoglo je snage i uz velika odricanja, trud rukovodstva i pomoć sportskih prijatelja kupilo vlastite prostorije.

Naselje Skenderija, ulica Hamdije Kreševljakovića 7A je adresa na kojoj će se ubuduće okupljati, edukovati, delegirati, analizirati i družiti sarajevski suci, koji su, ne budimo skromni, generacijama jedni od najvažnijih stubova fudbalske porodice u glavnom gradu i šire.

Potvrdili su to svojim dolaskom na prigodnu ceremoniju otvaranja novih prostorija i u zvaničnom obraćanju predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković i direktor Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković sa članom IO Hamdom Spahićem, predsjednik FSKS Galib Kulovac sa generalnim sekretarom Erminom Čolpom te ostali prisutni gosti, aktivni i počasni članovi Udruženja.

Otvaranje prostorija simbolično je upriličeno baš u terminu kada je nova generacija sudaca načinila svoje prve korake u edukaciji i okupila se na prvom predavanju o pravilima nogometne igre sa kojima će se još mnogo godina sretati u svojim prostorijama.

Predsjednik Udruženja Ibrahim Hasanbegović zahvalio se članovima Udruženja koji su svojim angažmanom i redovnim ispunjavanjem obaveza kao i svima koji su na svoj način doprinijeli u realizaciji ovog poduhvata. Budućim sucima ukazao je da imaju istorijsku čast i privilegiju prisustvovati prvom predavanju u svojim prostorijama te im poručio da se prema istim odnose i osjećaju kao u vlastitoj kući.

Napomenimo i to da se Udruženje proteklih godina na razne načine borilo i opstajalo uprkos teškoj materijalnoj situaciji i činjenici da su u pojedinim trenucima bili upitni njegovi opstanak i dalji rad, s obzirom na to da je riječ o neprofitnoj organizaciji i da su svaki mjesec morali osigurati sredstva potrebna za razne dadžbine podstanarskog preživljavanja, ali da je sada bar pitanje sjedišta i budućeg opstanka zauvijek otklonjeno i riješeno", naveli su iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti