Sarajevski rulet po 105. put, Sarajevo i Željo za titulu

Najveća utakmica bh. fudbala

Sarajevski rulet po 105. put, Sarajevo i Željo za titulu

Po 105. put okrenut će se "sarajevski rulet"! Možda je kopiranje naslova ratnih izdanja knjige poznatog bh. alpiniste i specijalca Muhameda Gafića najbolji način da se iskoristi u sportske svrhe, možda je i najpodobniji da se opiše duel dva gradska rivala u kojima nikada nema favorita, bez obzira koliko u datim trenucima jedan tabor želio breme i pritisak favorita prebaciti na drugi.

Bili na posljednje dvije ili u ovom slučaju na prve dvije pozicije, duel Sarajeva i Željezničara ili Željezničara i Sarajeva (danas svima svaka dlaka smeta, naelektrisani su, pa možda je najbolje napisati ovako) bio je, jeste i ostat će najveća utakmica bh. fudbala uz dužno poštovanje prema svim ostalim klubovima u našoj lijepoj domovini.

Odavno Sarajevo i Željezničar nisu odigrali utakmicu ovakve važnosti, susret koji bi mogao direktno odlučiti novog šampiona Bosne i Hercegovine. Bordo tabor inspirisan je sjajnim radom u proteklom periodu, realizacijom nekih ključnih projekata i dovođenjem nekoliko sjajnih fudbalera. S druge strane “gosti” su se pred početak ove sezone odlučili dati šansu nekolicini mladih fudbalera, koji su je iskoristili na pravi način, pa su Plavi blizu ostvarenja svog cilja - izlaska u Evropu. Može li taj izlazak biti u kvalifikacije najelitnijeg takmičenja Željezničar će pokazati danas.

O sarajevskom derbiju teško je napisati bilo šta novo, ali nakon niza utakmica bez pobjednika i s malo golova, onaj odigran jesenas je opravdao očekivanja. Viđena su tri gola, više razloga za slavlje imali su navijači Sarajeva…Ko će slaviti danas ili će 105. sudar gradskih rivala ostati bez pobjednika, znat ćemo nekad oko 19 sati, ako se ne desi štanepredviđeno, a nadamo se da neće!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.