Sarajevu  bod u Banjoj Luci

Derbi bez pobjednika

Sarajevu bod u Banjoj Luci

E. Škorić

U derbiju 24. kola BHT Premijer lige BiH Borac je ugostio Sarajevo, a susret je završen bez pobjednika i bez pogodaka (0:0).

U Banjoj Luci, na Gradskom stadionu, nije bilo onako kako smo očekivali. Nije bilo puno dobrih prilika, igralo se dosta neizvjesno, a i jedni i drugi su se bazirali isključivo na odbranu svog gola.

U prvih 25 minuta bez ikakvih uzbuđenja. Tek u 29. minuti prva prava prilika. Trivunović je pogriješio, Subić je izašao sam pred Delača, no nije najbolje šutirao.

Dvije minute kasnije, gostujući nogometaši su mogli da povedu. Velkoski je šutirao, Avdukić je već bio savladan, no stativa je spriječila slavlje igrača u crnim dresovima. Do kraja prvog dijela Jajalo je pokušao, Avdukić brani.

U nastavku slično kao i u prvom dijelu. Borac je nešto više imao loptu u svom posjed, napadao, dok je Sarajevo čekalo svoju šansu iz kontranpada. Bordo tim nije djelovao kao ekipa koja pretendira na titulu, no svakako da je izabranicima Roberta Jarnija i ovaj bod jako važan. Treba istaći da je sredinom drugog dijela Stojčev nakon asistencije Todorovića postigao gol, no on je poništen zbog navodne nedozvoljene pozicije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo od 2009. godine čeka trijumf u Banjoj Luci, no očito će morati još pričekati. Bordo tim je sada drugoplasirani sa 44 boda, dok vodeći Željezničar ima 46 bodova. Široki Brijeg i Zrinjski imaju po 43 boda i po utakmicu manje. Borac je šestoplasirani s 39 bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije