Sarajevu gradski derbi, trijumf lidera, poraz prvaka

Post festum osmog kola PL BiH

Sarajevu gradski derbi, trijumf lidera, poraz prvaka

Za nama je osmo kolo BHT Premijer lige BiH koje nije obilovalo iznenađenjima. Derbi kola igrao se u Tuzli, a osim stiče se dojam neminovne mračne strane koju je imao, ponudio je tri pogotka i kvalitetno drugo poluvrijeme koje je pokvario tek višeminutni prekid zbog divljanja navijača.

Željezničar je ostvario trijumf rezultatom 2:1 i zadržao priključak za liderom Širokim Brijegom. U drugom derbiju kola, aktualni prvak Zrinjski doživio je poraz u Banjoj Luci od Borca i tako ostao na minus četiri u odnosu na Široki Brijeg koji diže svoju formu i koji je zasluženo lider nakon osam kola.

Konačno je trijumf nakon četiri uzastupna remija ostvario tim Sarajeva. Briljantno prvo poluvrijeme protiv Olimpica uprskano je u drugom, ali pobjeda nije dolazila pod znak pitanja.

Važnu pobjedu ostvario je Travnik u komšijskom derbiju protiv Čelika, dok je trijumf Veleža nad Slavijom u Mostaru bio stvar rutine.

Jako važan bod osvojio je Vitez na gostovanju kod Drine, odnosno Radnik kod Zvijezde u Gradačcu. Zmajevi su nakon osam kola zasluženo fenjeraš na tabeli, a ni dolazak novog trenera nije promijenio nedostatke u igri tima sa Banja Ilidže koji je za sad prvi kandidat za napuštanje Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.