Sarajevu vrijedan bod u Mostaru

Remi Zrinjskog i Sarajeva

Sarajevu vrijedan bod u Mostaru

E. Škorić

U derbiju 11. kola BHT Premijer lige snage su u Mostaru odmjerili Zrinjski i Sarajevo, a susret je završen bez pobjednika (1:1).

U prvih 15 minuta pritisak Zrinjskog, ali mreže su ostale mirovati. U 32. minuti Barić je skrivio penal, ali je Bandović sjajno odbranio udarac Crnova s bijele tačke.

Ipak, iskupio se sjajni veznjak Zrinjskog samo pet minuta kasnije. Pogodio je iskosa nakon greške Barića. 

U završnici Crnov šutira s 18 metara, lopta ide preko gola. U nastavku je trener gostiju Meho Kodro u igru uveo Purića i Bilbiju, koji su zamijenili Kostića i Bekića.

Ofanzivnija i agresivnija igra u nastavku je bordo timu donijela izjednačenje u 55. minuti. Barić je ubacio s desne strane, Okić visoko skočio i glavom loptut poslao iza leđa Dujkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogli su gosti do preokreta u 68. minuti, ali je Bilbija pogodio stativu, a onda je izblokiran šut Stojčeva. Zatim sjajne šanse za domaće, no Crnov i Graovac su neprecizni. 

U 71. minuti Nikolić je imao šansu, na kraju svega samo korner. Okić je minutu kasnije zaprijetio glavom Zrinjskom, ali pucao je ravno u Dujkovića. Imao je Velkoski dobru šansu u 81. minuti, pucao je dobro s 11 metara, ali je Dujković bio siguran. U samoj završnici, u sudijskoj nadoknadi, kontra bordo tima, Duljević je mogao donijeti pobjedu gostima, na kraju samo korner, pa je ostalo 1:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.