Sarajke opravadale ulogu favorita

SFK 2000 ponovo prvak BiH u ženskom fudbalu

Sarajke opravadale ulogu favorita

Fudbalerke SFK 2000 su u odlučujućoj utakmici završnog turnira za titulu prvaka BiH slavile ubjedljivu pobjedu od 7:0 protiv Borca i na taj način potvrdile apsolutnu dominaciju u ženskom bh. fudbalu.

Borac se zahvaljujući odličnim odbranama Slađane Mičić držao do 20. minute kada je Lidija Kuliš dovela SFK 2000 u vođstvo. Samo četiri minute kasnije Kuliševa je bila asistent, a Amela Fetahović realizator za 2:0. Amela Kršo se u 25. minuti prelijepim pogodtkom sa 16 metara iskupila za promašaje s početka utakmice. Do odlaska na odmor mreža Banjalučanki se još jednom zatresla. Kršo je odlično centrirala u 39. minuti, Alisa Spahić glavom matirala nemoćnu Slađanu Mičić.

U nastavku utakmice Lidija Kuliš se još jednom upisala u strijelce za 5:0, a Almira Spahić s dva gola dotukla protivnika.

"Dvije ubjedljive pobjede na završnom turniru su samo dokaz da u klubu radimo kvalitetno. Ove godine smo podmladili ekipu i uz pet iskusnih reprezentativki ponovo imamo tim za respekt. Sad nam predstoji da se što bolje pripremimo za nastupe u Ligi šampiona i nadam se da ćemo i ove godine biti domaćini jedne kvalifikacione grupe, što bi mnogo značilo za popularizaciju ženskog fudbala u našoj zemlji i Sarajevu.", rekla je Samira Hurem, šef Stručnog štaba SFK 2000.

BORAC – SFK 2000 0:7 (0:4)
Strijelci: 0:1 Kuliš (20), 0:2 Fetahović (24), 0:3 Kršo (25), 0:4 Ali.Spahić (39), 0:5 Kuliš (54), 0:6 Alm.Spahić (71), 0:7 Alm.Spahić (86), stadion: SRC Slavija, gledalaca: 50, sudija: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo), pomoćnici: Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo) i Danica Kovačević (Trebinje), delegat: Vitomir Šilić (Sarajevo).
BORAC: Mičić, Maljurić, Čebedžija, Galić, Mitrović, Janković, Mihailović, Mirnić, Stojić (od 83. Kulić), Savanović, Boškan. Trener: Olivera Đurđević.
SFK 2000: Pašalić, Am.Spahić, Ašćerić, Hršum, Džemidžić, Vlaić, Ali.Spahić, Fetahović (od 70. Crnjak), Alm.Spahić, Kršo (od 70. Numanović), Kuliš (od 63. Paščul). Trener: Samira Hurem.
Trener Borca Olivera Đurđević nije bila zadovoljna igrom svog tima u meču protiv Sarajki.

"Izgleda da smo se istrošile u prvoj utakmici s Čelikom. Iskreno, nisam očekivala ovakav rezultat protiv Sarajki i tvrdim da ovaj ishod nije realan odnos snaga. Ako treba da nađem opravdanje za ovaj poraz, onda mogu reći da nas je iscrpio put, za razliku od SFK, igrale smo dvije utakmice za dva dana, a što je najgore imali smo zdravstvenih problema pred ovu utakmicu. Dvije igračice su bile povrijeđene, a gotovo cijelu ekipu je uhvatio stomačni virus ili trovanje hranom, što ćemo ustanoviti po povratku u Banja Luku.", rekla je Olivera Đurđević.

Medalje i pehare za najuspješnije ekipe uručio je Murat Jaha, koordinator za ženski fudbal u N/FS BiH.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.