Sarajlić: Potrošio sam se i vrijeme je za odlazak

Predsjedniku Čelika ističe četverogodišnji mandat

Sarajlić: Potrošio sam se i vrijeme je za odlazak

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjem kolu na Bilinom polju u derbiju kola dočekuju ekipu Željezničara, Zeničani će vjerovatno sezonu okončati na sedmoj poziciji što je svakako uspjeh, kada se uzme u obzir da se nakon prvog dijela klub nalazio u zoni ispadanja.

Dolaskom Borisa Pavića na mjesto Šefa struke, uz povratak pretežno igrača koji su ponikli u omladinskoj školi Čelika krenuo je i rezultatski procvat crno-crveni, koji su uz Sarajevo i Željezničar najuspješnija ekipa drugog dijela prvenstva.

Ipak, utakmice Zeničana na domaćem terenu bez obzira na dobre rezultate prati veoma mali broj publike, a razlog je to što najvatreniji navijači bojkotuju domaće utakmice, sve dok se ne usvoji novi Statut kluba.

Kraj sezone je ujedno i završetak četverogodišnjeg mandata trenutne garniture koja rukovodi klubom, a samim time i predsjedniku Senadu Sarajliću, kojeg smo kontaktirali, kako bi saznali da li se namjerava ponovo kandidovati za prvog čovjeka kluba, te kakva je situacija sa najvećim poslijeratnim talentom Amirom Mašićem, za koga je navodno zainteresovano Sarajevo.

"Još nije kraj sezone, tako da ne mogu sada puno toga govoriti, biće jedna press konferencija, na kojoj će biti govora o završenoj sezoni, te presjeku cjelog mandata ove garniture ljudi. Ono što za sebe mogu kazati, a to je da sam se puno potrošio za ove četiri godine, te da se nemam namjeru ponovo kandidovat za predsjednika kluba. Vrijeme je za odlazak, ali sve će biti jasno i zvanično za nekih 10-tak dana" ističe Sarajlić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za najvećeg dragulja iz omladinske škole Čelika zainteresovani su iz Sarajeva.

"Amir Mašić je kadet Čelika i do punoljetsva se ne može s njim napraviti profesionalni ugovor na duže vrijeme. Amaterski ugovor se može raditi na jednu godinu, njegov kvalitet je prepoznat i on ima ugovor do kraja sezone. Mi ćemo mu sigurno ponuditi novi ugovor, hoće li on to prihvatiti zavisi od njega i njegovih roditelja. Znam da je Sarajevo zainteresovano za njega, ali sam odbio ispred kluba razgovarati s njima o takvoj soluciji. Ja ću se maksimalno dok sam predsjednik kluba založiti da Mašić bude u Čeliku i u narednim sezonama", kazao je za SportSport.ba Senad Sarajlić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.