Sarajlije najuspješnije na humanitarnom turniru

Turnir “Suci humanitarci”

Sarajlije najuspješnije na humanitarnom turniru

O. Lekić

Malonogometni humanitarni turnir sudijskih udruženja NS/FS BiH “Suci humanitarci” odigran je proteklog vikenda u Sarajevu. 

Oko 120 sudaca okupljenih u osam sudijskih udruženja takmičilo se dva dana na parketu KSC “Ilidža”. Najviše uspjeha ostvarili su igrači Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS), koje je ujedno bilo i organizator turnira. Sarajlije su u finalu sa uvjerljivih 7:2 savladali zeničke suce, a u borbi za treće mjesto Zapadno-hercegovačka županija je sa 2:1 bila uspješnija od Tuzlaka. Učešće su još uzeli suci iz Goražda, Orašja, Travnika i Bihaća.

Prelazni i pehar za prvo mjesto krasit će vitrine UFSIKS, no najsjajnija medalja turnira pripada svim učesnicima na čelu sa organizacionim odborom, jer je turnir opravdao svoju humanitarnu namjenu. Svi prisutni su izdvojili određena sredstva za pomoć roditeljskoj kući u Sarajevu, kojom upravlja Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH”. Salem Prolić, Ibrahim Hasanbegović, Elmir Pilav, Berislav Markotić i Marko Bilić činili su organizacioni odbor, a prema njihovim riječima zadovoljni su odzivom sudaca i iznosom prikupljenih sredstava, koja će nadamo se bar malo olakšati rad ljudima koji pomažu oboljeloj djeci. Ovo nije prvi, a naravno ni posljednji put da suci pokreću i provode humanitarne akcije, prisjetiti ćemo se i prošle kada su sva sudijska udruženja dobrovoljno darivala krv.

“Čestitamo i zahvaljujemo se svim ekipama prije svega na učešću i izdvojenom vremenu, a posebno se zahvaljujemo predsjedniku NS/FS BiH gospodinu Elvedinu Begiću na nesebičnoj podršci i ličnom prilogu za humanitarnu akciju. Mi kao organizatori i evo pobjednici ostajemo u obavezi da i naredne godine organizujemo slično druženje sa humanim karakterom, kako bismo opet pomogli nekome i na taj način još jednom potvrdili vezu između sporta i humanosti”, istakao je predsjednik UFSIKS Ibrahim Hasanbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi