Šaranović: Bez euforije, idemo iz utakmice u utakmicu

Predsjednik TOŠK-a iz Tešnja

Šaranović: Bez euforije, idemo iz utakmice u utakmicu

TOŠK iz Tešnja i ove sezone pretenduje za plasman u Prvu ligu FBiH. 

Tešanjski tim se pod vodstvom trenera Igora Remetića nalazi na liderskoj poziciji u Drugoj ligi - Centar i ima pet bodova više u odnosu na Natron, a o samim ciljevima kluba za SportSport.ba je govorio predsjednik TOŠK-a Edin Šaranović koji je svojevremeno igrao za Sarajevo.

"Kada sam došao u TOŠK na poziciju predsjednika kluba počeli smo praviti novu viziju i strategiju uz ove igrače koji su mladi, perspektivni i željni rada. Trebalo je, naravno, dosta odricanja. Doveli smo trenera iz Mostara Igora Remetića koji je ambiciozan i vidi se da želi raditi, a to uostalom potvrđuje i trenutna pozicija na tabeli. Mi imamo svoje ciljeve i težit ćemo da ih ostvarimo u narednom periodu. Vidjet ćemo dokle ćemo dogurati, ali u svakom slučaju smo na dobrom putu", riječi su Šaranovića na početku razgovora. 

Šaranović radi i na poboljšanju infrastrukture TOŠK-a. 

"Mi igramo u specifičnoj ligi u kojoj možete biti prvi ako imate kvalitetne juniore i kadete. Svi se klubovi bore sa finansijama, ali rivaliteta ne manjka i trenutno borbu za prvo mjesto vodimo sa nekoliko ekipa poput Natrona, Radnika... Dosad smo svake godine bili u vrhu, ali nismo nikako uspjeli da se približimo cilju. Koliko maštamo o višem rangu, tolika nam je preokupacija organizacija i pravljene infrastrukture. Nadam se da ćemo uspjeti u svojim ciljevima i mislim da TOŠK u dogledno vrijeme može biti baza za djecu iz okolnih mjesta", dodaje Šaranović. 

Doskorašnji trener TOŠK-a ne želi dizati euforiju u Tešnju. 

"Mislim da ćemo uspjeti, ali dosta će zavisiti i od finansijske situacije. Ne bih želio dizati euforiju. Najbolje je da idemo iz utakmice u utakmicu i onda ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati. Kod nas se svake godine govori o tome hoće li TOŠK ući ili neće u veći rang, pa se okliznemo. Najbolje je ovako, jer ima još mnogo utakmica do kraja." 

Govorio je Šaranović i o razlozima zbog kojih je odlučio trenersku poziciju zamijeniti za predsjedničkom. 

"Kada sam bio trener uvidio sam da jednostavno mogu promijeniti stvari u sportskom dijelu. Vidim sport drugačijim očima. Nije nama problem ući u Prvu ligu FBiH, ali želim da radim na infrastrukturi i da se možemo sami finansirati. Tu prije svega mislim na pravljenje terena sa umjetnom travom koji bi poboljšao uslove za rad našoj djeci, a samim tim i mi bi imali finansijsku korist od iznajmljivanja. Kako budemo rasli kao klub, tako će i naši apetiti biti veći."  

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Tokom karijere Šaranović je pored Sarajeva i TOŠK-a nastupao u BiH još za Slobodu i Olimpic, a jedno vrijeme je nastupao u Hrvatskoj i Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi