SAŠK i Unis podijelili bodove, novi poraz Vrbanjuše

Kantonalna liga Sarajevo, grupa A

SAŠK i Unis podijelili bodove, novi poraz Vrbanjuše

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola Kantonalne lige Sarajevo gupa A.

Vodeća ekipa grupe A Jedinstvo upisala je domaću pobjedu u duelu se Mošćanicom. Jedinstvo je slavilo rezultatom 2:0, a golove su postigli Mersin Bibić u 21. i Selmir Trebinčević u 32. minuti.

U derbiju kola SAŠK Napredak i Unis su podijelili bodove (1:1). SAŠK je do prednosti stigao u 10. minuti preko Dina Božića, da bi u 55. za 1:1 gol postigao Almedin Ahmetović.

Do tri boda stigao je Saobraćajac koji je na gostujućem terenu nadigrao OFK Biser 96. U prvom poluvremenu nije bilo golova da bi na otvaranju drugog, tačnije u 53. minuti Adin Tabučić doveo Saobraćajac do prednosti. U 74. Semir Nokto je autogolom stvari vratio na početak, a onda dva minuta kasnije Elvedin Hasić ponovo Saobraćajcu donio prednost. Isti igrač u 90. minuti postiže gol za konačnih 3:1.

Golovima Alena Smajlovića i Nedima Muratovića fudbaleri Ozrena su savladali Vrbanjušu, dok su Hrid i Omladinac podijelili bodove (1:1). Haris Čakar je u 24. minuti doveo Hrid do prednosti, da bi Amar Nuhanović pet minuta prije kraja pogodio za 1:1.

Kantonalna liga, grupa A, 13. kolo:

Hrid - Omladinac 1:1

Jedinstvo - Mošćanica 2:0

Biser 96 - Saobraćajac 1:3

SAŠK Napredak - Unis 1:1

Ozren - Vrbanjuša 2:0

Tabela: Jedinstvo 28, Unis 21, SAŠK Napredak 21, Saobraćajac 21, Ozren 15, Mošćanica 15, Hrid 12, Vrbanjuša 12, Omladinac 7, Biser 96 0, Jaguar 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi