Predsjednik Čelika na prozivci

Šatorović: Ako se budemo držali zajedno, možemo do opstanka

D. Kurbegović

Danas je na stadionu Bilino polje održana prozivka nogometaša NK Čelik iz Zenice, na kojoj se osim gradonačelnika Zenice pojavio i novi predsjednik Selvedin Šatorović.

On se obratio medijima i igračima, te kazao što to očekuje klub u narednom periodu, a osvrnuo se na zajednički cilj na proljeće - opstanak u Premijer ligi.

„Drago mi je što je došao danas gradonačelnik ovdje kako bi dao par savjeta i kazao kako su svi uz igrače u narednom periodu. Čelik će u narednom periodu sigurno imati transparentnost u radu, otvorenost kluba prema gradu, građanima i navijačima. Moj glavni uvjet prihvaćanja ovog mjesta jeste povratak navijača na tribine. Mii smo u početku već imali ponude za odigravanja utakmica s renomiranim ekipama iz regije, ali sve smo to odbili jer svu tu energiju želimo sačuvati za 25. februar i utakmicu protiv Zrinjskog na Bilinom polju. Sigurno je da se nećemo dodatno zaduživati, znači ono što budemo imali to ćemo rasporediti po prioritetima i nema šanse da dalje idemo u dubiozu. Sve ono što dogovorimo s igračima biće redovno ispoštovano, j to sigurno obećavam. Nećemo se igrati s lažnim obećanjima i nekim ciframa, ali ćemo biti pošteni i realizirat ćemo ono što je dogovoreno“ ističe Šatorović.

Sve će biti usmjereno ka opstanku u Premijer ligi.

„Mislim da s novim, modernijim, iskrenijim pristupom Čelik sigurno zaslužuje da opstane u Premijer ligi. Da ne vjerujem u to ja sigurno ne bih ovdje sjedio, igrači će imati sve uslove za pripreme. Nećemo se petljati šefu struke u odabir igrača, ali zajedničkim snagama svi zajedno moramo 25. februara imamo praznik nogometa u Zenici. To će biti nadam se novi Čelik, koji će samo još ove sezone boriti se za opstanak u klubu, a da će svake naredne sezone igrati važnu ulogu u Premijer ligi. Do kraja naredne sedmice će početi sistem učlanjivanja u klub, javljaju se već mnogi kako iz Zenice, ostalih gradova, ali i inostranstva“, ističe novi predsjednik crno-crvenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom periodu slijede razgovori sa svima kojima je klub ostao dužan.

„Mi ćemo već tokom naredne sedmice početi razgovore s onim povjeriocima koji od kluba imaju određena potraživanja. Pokušat ćemo napraviti neki reprogram, da odustanu ili da oproste dio dugovanja. Nadam se da će i oni pomoći Čeliku, svaki sastanak s njima će biti transparentan i biće javno objavljeno ishod razgovora. Građani će na redizajniranoj oficijalnoj stranici kluba moći saznati ko je to istinski prijatelj Čelika, ko je u stanju da povuče tužbu, ko je pristao na otpis cijelog ili dijela duga, ko je pristao da kupi godišnju kartu, ali i one koji nisu pristali da to učine. Na taj način svi ćemo voditi jednu kampanju za Čelik, ovdje se može još dosta posla uraditi. Ne znam još za mnoge stvari, ali radit ćemo u narednom periodu naporno“, kazao je Šatorović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi