Šatorović: Grad do 15 sati nije uplatio jučer obećani novac

Predsjednik Čelika o stanju u i oko kluba

Šatorović: Grad do 15 sati nije uplatio jučer obećani novac

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju posljednju utakmicu u ovoj sezoni Premijer lige. Zeničani su pred opstankom u ligi kada je u pitanju rezultat, međutim budućnost kluba je više nego upitna. 

Novca nedostaje za licencu, a prolongirana je i Skupština kluba najavljena za početak narednog mjeseca, jer Grad još nije odobrio sredstva za reprogram duga, gdje bi on upravo bio garant te mjesečne rate prema Poreznoj upravi.

Danas je na portalu SportSport.ba izašao i spisak igrača i trenera kojima je Čelik dužan novac, a o tim dugovanjima, kao i situaciji u klubu za naš portal kazao je nešto više predsjednik crno-crvenih Selvedin Šatorović.

"Onome ko je ovaj spisak pustio u medije, slobodno mogu kazati bez obzira ko je u pitanju da je dušman kluba jer je ljude stavio na stub srama, ne znajući i drugu stranu priče. Sa svim ljudima sa spiska skoro imamo potpisan reprogram dugovanja ili smo se usmeno dogovorili, osim s Abdulahom Ibrakovićem, koji nam je načelno obećao reprogramiranje duga, ali sada se ne javlja na mobitel. Tu su još trojica igrača s kojima pregovaramo, riječ je o Bajraktareviću, Selimoviću i Kazaziću. Moram ovom prilikom kazati da svi igrači koji trenutno nose dres Čelika, a prema kojima klub ima dužan da je taj dio riješen, da li kroz isplatu, reprogram ili dogovor. Sa spiska dužnika moram istaći i da su braća Adilović, Adi i Eldin bili izuzetno korektni i razumljivi kada smo obavili razgovore s njima" ističe Šatorović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grad Zenica, odnosno Gradonačelnik i Gradsko vijeće opasno se igra s budućnošću kluba sa Bilinog Polja.

"Nama je obećano u utorak da ćemo na računu imati 130.000 KM kako bi završili priču oko licence, budući da smo mi riješili 100.000 KM, mislim na Upravni odbor kluba. Izigrali su nas i slagali, tako da je nakon jučerašnje sjednice odobreno samo 77.000 KM, ali moram istaći da danas do 15 sati ni taj dio novca nije uplaćen. Sva posljednja dešavanja su uticala na svlačionicu, kao što znate trener Boris Pavić nije otputovao s ekipom, to je njegov vid otpora prema situaciji i onome što neki misle, a to je da se klub ugasi. Mi čekamo sredstva od grada, kako bi ovaj ostali dio od 53.000 kroz ova dva dana mogli riješiti. Za kraj mogu poručiti, da će Čelik rezultatski opstati u Premijer ligi, te da će dobiti licencu za narednu sezonu", kazao je SportSport.ba Selvedin Šatorović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi