Šatorović: Gradonačelnik je stao iza nas, čekamo još podršku

Predsjednik Čelika o dobijanju licence za Premijer ligu

Šatorović: Gradonačelnik je stao iza nas, čekamo još podršku

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik kao što je poznato na Prvostepenoj odluci komisije nije dobio licencu za Premijer ligu u narednoj sezoni. 

Zeničani su u tome trenutku imali prečih stvari, te su ostavili sebi prostora da riješe ovo pitanje do zasjedanja Drugostepene komisije.

Kontaktirali smo danas predsjednika kluba s Bilinog Polja, kako bi saznali hoće li klub dobiti Licencu za narednu sezonu.

"Vrlo dobro znate da u četvrtak zasjeda Drugostepena komisija za licenciranje, mi kao Upravni odbor smo riješili 100.000 KM dugovanja, te nam je preostalo 130.000 KM kako bi izmirili dugove i dobili licencu. Čitava javnost zna da nam je obećana pomoć Grada, a mi smo danas održali i sastanak sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji je kao i prije stao uz klub i želi da se riješi ova situacija. Isto tako znamo da je od prije on dobijao krivične prijave jer je pomagao Čeliku, tako da naša sudbina sada zavisi od predsjedavajuće Gradskog vijeća i samih vijećnika Zenice, koji su i prije na sjednicama podržavali sve stvari vezane za Čelik i spas našeg kluba", istakao je Šatorović.

Sve se mora završiti u toku sutrašnjem dana, kako bi u četvrtak Zeničani dobili neophodnu licencu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Više puta sam kontaktirao predsjedavajuću Gradskog vijeća Sanju Renić, koja mi se ne javlja na telefon. Potrebno je da ona, a to sigurno može da sazove sutra vanrednu sjednicu vijeća, kako bi sami vijećnici podržali ovu odluku, te da bi Grad prebacio novac kako bi dobili neophodnu licencu. Mi smo uradili sve što je u našoj moći, klub je pred opstankom u ligi, tako da bi uskraćenje pomoći Grada u ovome trenutku i nedobijanje licence bilo 10 koraka unazad za klub i našao bi se u veoma teškoj situaciji kada je u pitanju budućnost. Ja vjerujem da će proraditi zdrav razum, te da će svi ti ljudi koji se kunu i navodno vole Čelik, dignuti ruku i podržati klub kada je najpotrebnije" kazao je Šatorović za SportSport.ba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi