Šatorović: Prvi cilj je povratak navijača na stadion

Novi predsjednik UO NK Čelik

Šatorović: Prvi cilj je povratak navijača na stadion

D. Kurbegović

Na večerašnjoj sjednici Skupštine NK Čelik za predsjednika UO kluba izabran je Selvedin Šatorović.

Šatorović je bio prijedlog NGG "Za Čelik" i UG "Robijaši 1988", a radi se o 42-godišnjem Zeničaninu koji već nekoliko godina sa velikim uspjehom obavlja funkciju predsjednika osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH. 

Pored podrške Šatoroviću, sjajna vijest za navijače Čelika je i usvajanje novog Statuta, a nakon sjednice Šatorović se obratio medijima.

"Ja nisam želio da budem u bilo kojoj strukturi kluba, niti sam izražavo bilo kakvu potrebu za tim stvarima. Na nekim od narednih sastanaka se pojavila želja da budem član UO-a prilikom priče o mandataru koji je odustao, a oni su u konačnici tražili da to budem ja u ovom periodu. Nisam mogao odbiti ono što su tražili ovi navijači i ovi momci koji na ovom procesu rade dvije i pol godine, te ja mogu dati svojih šest mjeseci života za ovaj Čelik. Onog momenta kad navijači budu smatrali da imaju bolje riješenje, istog momenta ćemo tu priču završiti na obostrano zadovoljstvo. Uslov da prihvatim kandidaturu su bile tri stvari, a to su: povratak navijača na Bilino Polje i već prvo kolo očekujem pun stadion navijača, a drugi uslov je da iza ovog projekta stoje zenički privrednici te sam sa većinom obavio lične razgovore, dok je treća i najvažnija stvar bila podrška Gradskog vijeća i samog načelnika", kazao je Šatorović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi čelnik Zeničana istakao je i strateške ciljeve.

"Prvi je onaj o kojem sam već govorio, a to je povratak navijača, a drugi strateški cilj je potpisivanje reprograma, odnosno vraćanje Čelika u zakonito poslovanje. Mi nemamo dugovanje samo prema Poeznoj upravi, već i prema određenim preduzećima, firmama i to ćemo pokušati razriješiti kroz tematsku sjednica Gradskog vijeća. Naravno, treći i najvažniji momentat, jeste da moramo učiniti sve da Čelik ne ispadne iz Premijer lige. Već sutra moramo poraditi na postavljanju šefa stručnog štaba, kao i kadrovske križaljke. Kazat ću da će NO NK Čelik biti svi građani grada Zenica, a finansijsko poslovanje će biti apsolutno transparentno. Želim sve vijećnike GV, sve strukture Zeničko-dobojskog kantona, jer je Čelik brend i najpoznatiji te najuspješniji sporrtski kolektiv u ovom kantonu. Želim da ovo bude projekat Zeničana, ne projekat NGG, Selvedina Šatorovića, Gradskog vijeća ili načelnika", dodao je novi predsjednik UO NK Čelik Selvedin Šatorović. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi