Savić: Spreman sam za Irsku

Kadetski reprezentativac BiH zbog kartona propustio prvi meč

Savić: Spreman sam za Irsku

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas protiv Irske odigrati drugu utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj.

Izabranici Sakiba Malkočevića su u prvoj utakmici grupe C ubjedljivo poraženi od Reprezentacije Njemačke, ali će već danas imati priliku popraviti dojam, a u tome će im pomoći i Milan Savić koji će se vratiti u ekipu nakon što je propustio susret sa Njemačkom zbog suspenzije. Savić, inače fudbaler Crvene Zvezde i starter u pet kvalifikacionih utakmica kadetske reprezentacije BiH bio je suspendovan zbog dva žuta kartona koja je zaradio u elitnom krugu kvalifikacija.

"Žao mi je što nisam igrao prvu utakmicu i nisam mogao da pomognem ekipi. Spreman sam za naredne dvije utakmice koje su nam veoma važne. Imamo kvalitetnu ekipu i možemo ostvariti pobjede. Naravno, moramo maksinalno ozbiljno pristupiti tim utakmicama i rezultat će doći", rekao je Savić za zvaničnu stranicu NFSBiH, te dodao:

"Poraz od Njemačke je bio težak, ali mi smo spremni i znamo da se vratimo nakon teških situacija. Nije nas taj rezultat poremetio i naš je cilj da osvojimo šest bodova u predstojećim utakmicama."

Utakmica drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Irske i Bosne i Hercegovini igra se danas od 16:30 sati u Kostreni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi