Sead Sušić: Razapinjali su me, eto sada Tina ne gura niko

Proslavljeni bh. fudbaler za SportSport.ba

Sead Sušić: Razapinjali su me, eto sada Tina ne gura niko

Sumnje u igračke kvalitete Tina-Svena Sušića su prošlost. Sušić je u četvrtoj sezoni u Hajduku igrao najbolji nogomet karijere, a kao nagrada za ono što je pružao u Hrvatskoj stigao je transfer u belgijski Genk s kojim će igrati grupnu fazu Evropske lige. 

Sušiću je na početku prezime bilo "najveća preporuka" i put do Hajduka mu nije bio nimalo lagan. Došao je iz drugog pokušaja, preko probe, čega se tokom razgovora za SportSport.ba prisjetio i nekada veliki fudbaler i ujedno njegov otac Sead Sušić. 

"U početku je Tino bio nepoznat kao i svi igrači koji počinju profesionalnu karijeru. U Hajduk je stigao iz drugog pokušaja nakon što su se posložile stvari u klubu i transfer se ispostavio kao dobar potez. On je jako ozbiljan, veliki je profesionalac i ne utičem mnogo na njegove odluke u karijeri. Koliko mogu, tu sam da mu ukažem na greškice", kazao nam je stariji Sušić. 

Vremenom Sušić je postao igrač koji odlučuje velike utakmice. Od strane novinara u Hrvatskoj je proglašen najboljim igračem u HNL-u, a nedavno realizirani transfer u Genk će poslužiti da karijeru dodatno razvije. 

"U ljetnom prijelaznom roku je bilo dosta zainteresovanih klubova, ali trenutno mu je bolje da je u Belgiji. Genk je dobra odskočna daska i imat će mogućnost da se dodatno razvije, a uostalom ovdje je kod kuće..."

Upitali smo Sušića i kako komentariše činjenicu da se Tino nije našao na posljednjem spisku selektora reprezentacije BiH.

"To je Baždarevićev problem i u to ne želim uopšte ulaziti. Na Tinu je da igra standardno u svom klubu, da pruža dobre partije, a da li će dobiti poziv ili ne, to je isključivo stvar selektora. Nikome nije drago kada je izostavljen sa spiska, no ne treba se opterećivati s tim", ističe bivši igrać Crvene zvezde. 

Nakon okončanja karijere Sušić je radio kao fudbalski menadžer. Time se više, kako kaže, ne bavi. 

"Trenutno ne radim ništa, imao sam zdravstvenih problema. Bolest nije nimalo bezazlena, ali u životu sam optimističan i nadam se uvijek najboljem. Što se tiče menadžerstva, to je već neko vrijeme stvar prošlosti. Razapinjali su me i govorili da bratu Safetu guram igrače u reprezentaciju", požalio se Sušić. 

Nezaobilazna tema, kada je u pitanju uloga u menadžerskim vodama, bila je Ervin Zukanović. Bh. reprezentativac je tvrdio da pozive u reprezentaciju ranije nije dobijao jer nije prihvatio da mu Safetov brat bude menadžer. 

"Priča o Zukanoviću je za mene završena stvar. Taj čovjek me više uopšte ne interesuje nakon neistina koje je iznio na moj račun", dodao je Sušić ne želeći da ulazi u stvari koje su odjeknule u prošlosti. 

Sa velikim zanimanjem Sušić danas prati i reprezentaciju BiH, bez obzira ko je selektor. 

"Stalno sam u fudbalu i normalno je da me zanima i reprezentacija BiH. Nije bitno ko je selektor, ko igra, to je sve prolazno. Nadam se da ćemo imati sreće u ovim kvalifikacijama, ali treba igrati muški i pobjeđivati da bi se došlo do toga. Kod nas su najgore priče koje se vrte oko reprezentacije. Pričali su isto tako i da moj sin 'plovi' zahvaljujući amidži Safetu. Eto sada ga ne gura niko..." završio je Sušić.

Jedno je sigurno, Tino-Sven Sušić je svojim partijama dokazao da može na dostojanstven način nositi prezime koje su u prošlosti promovirali njegov otac Sead i amidža Safet. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi