Sedam golova Mujkića za potvrdu prvog mjesta

Anel Mujkić najbolji strijelac

Sedam golova Mujkića za potvrdu prvog mjesta

M. Šljivak

Napadač Mladosti iz Malešića, Anel Mujkić, najbolji je strijelac protekle sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa Sjever.

Mujkić je u posljednjem kolu postigao čak sedam pogodaka u pobjedi Mladosti nad Radnikom od 9:1, te je na taj način osvojio titulu najboljeg strijelca lige.

Ovaj fudbaler je u ovoj sezoni postigao ukupno 29 pogodaka, a daleko iza njega je ostao napadač Mramora Almis Kasumović, koji je sezonu završio s 21 pogotkom.

Napadač Dizdaruše Alen Gušo je sezonu završio sa 19 pogodaka. Međutim, ovaj napadač je igrao samo u prvom dijelu sezone, dok su po 14 pogodaka postigli Mirel Ibrahimović (Sloga Simin Han), te Alen Šako iz Malešića.

Još jedan igrač Sloge, Nedžad Majdančić, završava listu od pet najboljih sa 13 pogodaka ove sezone.

Lista strijelaca:

29 - Mujkić Anel (NK MLADOST (M))
21 - Kasumović Almis (NK MRAMOR)
19 - Gušo Alen (FK DIZDARUŠA)
14 - Ibrahimović Mirel (FK SLOGA (S.H), Šako Alen (NK MLADOST (M))
13 - Majdančić Nedžad (FK SLOGA (S.H))

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti