Sedam golova u Lipnici, Mešanović za pobjedu Priluka

Druga liga FBiH, grupa Sjever

Sedam golova u Lipnici, Mešanović za pobjedu Priluka

M. Šljivak

Pet utakmica 21. kola Druge lige Sjever odigrano je danas, a najzanimljivije je bilo u Lipnici, gdje je domaći Radnik s 4:3 savladao Bosnu iz Kalesije.

Deljić je doveo domaće u vodstvo od 1:0 nakon 11. minuta igre, da bi Lolić poravnao u 28. minuti. Gosti iz Kalesije preko Memiševića dolaze do preokreta u finišu prvog poluvremena (2:1), ali u nastavku je Radnik vodio glavnu riječ.

Deljić je u 51. minuti s penala izjednačio na 2:2, a Admir Joldić sedam minuta kasnije pogađa za 3:2. Novo izjednačenje donosi Tabalović u 71. minuti, da bi Deljić u 82. minuti pogodio za pobjedu Radnika od 4:3.

Mladost iz Malešića je s 2:0 savladala ekipu Mladosti iz Puračića. Golove za domaće su postigli Šako i Mujkić s penala sredinom drugog poluvremena.

Priluk je kao gost golovima Merisa Mešanovića savladao Dizdarušu s 2:0, dok je Mramor osvojio bod kod Ingrama u Dubokom Potoku (2:2).

Sloga iz Tojšića je s minimalnih 1:0 savladala Odžak, a strijelac jedinog gola bio je Mešić u 63. minuti susreta.

Druga liga Sjever, 21. kolo:

Radnik Lipnica - Bosna Kalesija 4:3 (Deljić 11', 51'p, Joldić 58', N.Deljić 82' / Lolić 28', Memišević 43', Tabalović 71')
Ingram - Mramor 2:2 (Salkić 3', Dorić 7' / Gušić 40', Bečić 63')
Mladost Malešići - Mladost Puračić 2:0 (Šako 61', Mujkić 71'p)
Dizdaruša - Priluk 0:2 (Mešanović 75', 88')
Sloga Tojšići - Odžak 1:0 (Mešić 63')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.