"Sedam igrača iz mlade selekcije prekomandovano je u A tim"

Selektor mlade reprezentacije za SportSport.ba

"Sedam igrača iz mlade selekcije prekomandovano je u A tim"

Pitanje selektora u omladinskim selekcijama bh. reprezentacije trebalo bi biti rješeno do kraja decembra, a najmanje šanse za produženjem saradnje ima selektor U21 selekcije Vlado Jagodić.

Dosadašnjeg selektora mlade reprezentacije "ne ljubi" rezultat iz posljednjih kvalifikacija, no kada se ocijenjuje njegov rad ne smije se zaboraviti da je mlada reprezentacija pod njegovim vodstvom bila na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo, te da je nekoliko igrača iz iste prekomandovano u A selekciju.

Jagodić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da ima želju nastaviti svoj rad u reprezentaciji, ali isto tako svjestan je činjenice da nije nezamjenjiv. 

"Čekam još uvijek ishod. Stvari su se dodatno iskomplicirale zbog odlaska Safeta Sušića, ali A reprezentacija je prioritet i najbitnije da se to prvo riješi. Iskreno, ja imam želju da nastavim svoj rad, jer smo protekli period žrtvovali rezultat, kako bi stvorili što više mladih igrača.", kaže na Jagodić za naš portal, te dodaje:

"Po meni, sve kolege iz omladinskih selekcija zaslužuju da ostanu na klupi. Meni mnogi spočitavaju neuspjeh, ali niko ne uzima u obzir to što je kroz tri godine sedam igrača iz mlade reprezentacije prešlo u A tim. Ja sam na to mnogo ponosan i uspio sam u svom cilju. Sada želim odvesti reprezentaciju na jedno veliko takmičenje". 

Jagodić ističe da će prihvatiti odluku Izvršnog odbora, kakva god ona bude.

"Nadam se da će ljudi iz saveza donijeti pametnu odluku. Nisam nezamjenjiv i ako se odluči da neću ostati, ne preostaje mi ništa drugo nego da prihvatim odluku i zahvalim se svima na korektnoj saradnji", riječi su Jagodića na kraju razgovora.

Ovaj 50-godišnji stručnjak otkrio je da bi dres mlade reprezentacije u budućnosti mogao nositi i Stefan Simić. Riječ je o U20 reprezentativcu Češke, kojeg je Milan poslao na posudbu u redove drugoligaša Varesea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.