Sedam penala za Zrinjski u posljednjih deset domaćih susreta

Tri nisu iskorištena, dva ih koštala pobjeda

Sedam penala za Zrinjski u posljednjih deset domaćih susreta

A. Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a podjednake šanse za osvajanje naslova imaju čak četiri ekipe, Sarajevo, Zrinjski, Široki i Željezničar.

Mostarski Plemići dijele prvo mjesto na tabeli sa Sarajevom. Obje ekipe su osvojile po 50 bodova, a Plemići već 16 utakmica uzastopno ne znaju za poraz.

Posljednji put Zrinjski je poražen 21. septembra na gostovanju u Banjoj Luci gdje je Borac slavio s minimalnih 1:0.

Mogli su Plemići imati na svom kontu najmanje četiri boda više, samo da su u domaćim susretima sa Širokim i Sarajevom, koji su završili bez pobjednika, iskoristili dosuđene jedanaesterce. Na žalost navijača Zrinjskog, Nikolić protiv Širokog, te Crnov protiv Sarajeva, nisu bili precizni s bijele tačke.

Inače, u posljednjih deset domaćih susreta dosuđeno je sedam jedanaesteraca za Zrinjski, a pored dva nabrojana, Plemići nisu iskoristili još jedan i to u duelu sa Slobodom. Neprecizan je bio Nikolić, no na njegovu sreću Zrinjski je slavio s minimalnih 1:0.

U 7. kolu u kojem je Zrinjski savladao Zvijezdu sa 3:0 goste iz Gradačca je načeo Nikolić u 36. minuti i to iz jedanaesterca. I naredni domaći susret za Zrinjski je dosuđen jedanaesterac, a opet su pogotkom Crnova s bijele tačke u 34. minuti Plemići načeli svoje goste. Ovaj put gradske rivale, fudbalere Veleža.

U 11. kolu u duelu sa Sarajevom, Crnov nije bio precizan s bijele tačke, dok u 13. kolu u duelu sa Čelikom (1:1) nije dosuđen jedanaesterac za domaće.

Derbi susret jesenjeg dijela prvenstva između Zrinjskog i Širokog završen je bez golova (0:0), a kao što smo već ranije napisali, Nikolić nije bio precizan s bijele tačke.

Na otvaranju drugog dijela sezone u Mostaru je gostovala Slavija. Zrinjski je trijumfovao rezultatom 2:0, a drugi pogodak za Plemiće postigao je Kordić sa 11 metara. U narednom kolu bod iz Mostara je odnijela Drina (1:1), a za domaće u ovom susretu nije dosuđen jedanaesterac.

U 19. kolu u duelu Zrinjskog i Željezničara nije billo pobjednika (1:1), kao niti jedanaesterca za domaću ekipu, dok je u naredna dva domaća susreta dosuđen po jedanaesterac za domaću ekipu. Protiv Slobode (1:0) nije pogodio Nikolić, dok je u 23. kolu Borac s bijele tačke načeo Stojkić.

Dosuđeni jedanaesterci za Zrinjski u posljednjih devet domaćih susreta:

7. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Zvijezda 3:0 (Nikolić 36')

9. kolo Premijer lige:
Zrinjski Velež 2:0 (Crnov 34')

11. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Sarajevo 1:1 (Crnov nije iskoristio jedanaesterac)

15. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Široki 0:0 (Nikolić nije iskoristio jedanaesterac)

16. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Slavija 2:0 (Kordić 62')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

21. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Sloboda 1:0 (Nikolić nije iskoristio jedanaesterac)

23. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Borac 2:0 (Stokić 22')

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.