Seedorfov menadžer poručio: Bit ćemo u kontaktu
Foto: EPA

Kandidat za selektora BiH

Seedorfov menadžer poručio: Bit ćemo u kontaktu

Holandski stručnjak Clarence Seedorf jedan je od kandidata za preuzimanje selektorske pozicije Bosne i Hercegovine.

Seedorfa su kao kandidata za našeg selektora predložili članove Fudbalskog saveza Republike Srpske, a Stručnja komisija koju je odredio naš Savez je već stupila u kontakt sa njegovim menadžerom, prenosi Dnevni Avaz. 

Menadžer nekadašnjeg veziste Milana poručio je Stručnoj komisiji da će još biti u kontaktu te da bi se u narednim danima trebalo detaljnije razgovarati o ovoj temi. 

Podsjetimo, osim Seedorfa Fudbalski savez Republike Srpske je za selektora predložio Marcela Kollera, Vladimíra Weissa, Vinka Marinovića, Boška Đurovskog, Matjaža Keka, Srečka Kataneca i Roberta Prosinečkog.

Boško Đurovski je već ranije u razgovoru za naš portal otkrio da je pronašao drugi angažman i "da ga je BiH tražila u pogrešno vrijeme", dok Srečko Katanec nije htio komentarisati ovu mogućnost. 

Jedno od novih imena u kontekstu novog selektora našeg nacionalnog tima je nekadašnji fudbaler Veleža Dragan Okuka, a prema pisanju pomenutog izvora, on je izrazio želju da preuzme našu reprezentaciju tokom razgovora u Beogradu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svemu dodajmo da je ranije klupu BiH odbio i Slaven Bilić, a Meho Kodro se povukao iz trke za novog selektora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi