Seferović odveo Metalleghe u osminu finala Kupa BiH

Metalleghe među 16 najboljih

Seferović odveo Metalleghe u osminu finala Kupa BiH

M. Šljivak

Fudbaleri Metalleghea savladali su danas s 1:0 ekipu Proletera, te su ostvarili plasman u osminu finala Kupa BiH.

Domaći su prvi prijetili u ovom susretu. Igrala se 10. minuta kada Kovač šutira glavom nakon dobrog ubacivanja Kneževića, ali je golman tima iz Teslića Milkanović odbranio.  

Gosti su potom uzvratili predko Mahmutovića. Dobro je šutirao fudbaler gostiju, ali je i golman Fejzić siguran. 

Metalleghe je bio mnogo bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su još nekoliko prilika, a do zasluženog vodstva stigli su u 37. minuti kada je Haris Seferović pogodio za rezultat poluvremena od 1:0.

Nastavak susreta donosi nešto bolju igru domaćih. Knežević je prvi prijetio golu gostiju, a zatim je pokušao i Bibić, koji šutira pored gola. Do kraja je domaći tim mirno priveo meč kraju, te su prošli u sominu finala Kupa BiH.

Kup BiH:

Metalleghe - Proleter 1:0 (Seferović 37')

METALLEGHE: Fejzić, Benović, Sivonjić, Kunić, Musić, Kolašinac, Bibić, Kovač, Seferović, Karađuz, Knežević.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

PROLETER: Milkanović, Lale, Mujčić, Popović, Mahmutović, Osmić, Perović, Ignjić, Galamić, Dolić, Osmić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.