Rezervni golman reprezentacije BiH

Šehić: Dobro je što prvu utakmicu igramo u Zenici

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u petak igra prvu utakmicu baraža protiv Republike Irske. Očekivanja od dvomeča protiv veoma jakog protivnika su velika, atmosfera u taboru naše selekcije je odlična, a svi igrači dišu zajedničkim plućima.

Asmir Begović neprikosnoven je na golu naše reprezentacije, ali i njegove zamjene Jasmin Burić i Ibrahim Šehić nalaze se u odličnoj formi.

Ibrahim Šehić, golman azerbejdžanskog Qarabaga obratio se danas novinarima, te kazao nešto više o dvomeču protiv Republike Irske.

"Svi kažu da je loše što igramo prvu utakmicu ovdje, ipak ja mislim da je dobro što igramo prvu utakmicu u Zenici. Momci su u formi, svakome smo gol zabili, igramo napadački na Bilinom polju. Siguran sam da možemo napraviti dobar rezultat, ako damo jedan ili dva gola, vjerujem da se u Irskoj možemo odbraniti u revanšu", optimista je Šehić.

Nakon lošeg starta u kvalifikacijama, ekipa je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Kada je došao novi stručni štab, napravili smo sastanak, pričali smo, bili smo otvoreni i svi zajedno. Znali šta nas čeka, da nemamo pravo na kiks, na kraju smo uspjeli da sve izazove savladamo, imali smo tri teške utakmice, ali smo uspjeli. Najbolji dio reprezentacije je atmosfera i kolektiv, to nas je krasilo uvijek", ističe Šehić.

Nikome nije lako sjediti na klupi za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Naravno da nijedan fudbaler ne voli da bude rezerva, ja sam došao da pomognem ako budem trebao, kao i kolega Burić, Spremni smo da branimo, te ako bude potrebno da svake sekunde upadnemo u ekipu. Svima nama je zajednički cilj uspjeh reprezentacije. Igrali smo jednom protiv Republike Irske, iako je su to bila neka druga vremena, znamo kako su opasni, analizirat ćemo ih dobro, to stručni štab odlično radi. Mi smo protiv Velsa pokazali da se možemo nositi s takvim ekipama, te se nadam da će tako biti i protiv Irske", kazao je Šehić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.