Selekcija Gibraltara trenirala na Bilinom polju

Bez nekoliko igrača žele pružiti otpor domaćinu

Selekcija Gibraltara trenirala na Bilinom polju

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Gibraltara odradila je posljednji trening uoči sutrašnje kvalifikacione utakmice protiv Bosne i Hercegovine. 

Sutra će Gibraltar na Bilinom polju biti apsolutni autsajder, ali su na press konferenciji istakli da će sutra pokušati da pruže što jači otpor domaćoj selekciji. Oni se uzdaju u svoj napredak, koji je očit iz utakmice u utakmicu, te da njihovo vrijeme tek dolazi. Kao reprezentacija koja se tek odnedavno počela takmičiti kako u reprezentativnom, tako i u klupskom nogometu, cilj je da se pruži što jači otpor protivniku, te ako su u mogućnosti da postignu jedan ili više golova.

Selektor Gibraltara je istakao da su već igrali protiv jakih selekcija protiv Portugala, Njemačke i da znaju šta ih sutra očekuje na Bilinom polju, tako da će njihovim igračima biti čast i zadovoljstvo igrati pred vatrenom publikom, za koju su čuli da je u Zenici. Na večerašnjem treningu primjetna je vesela atmosfera među stručnim štabom i igračima, te su uvjereni da će sutra pružiti dobru utakmicu, te zadovoljiti publiku, ali i svoje navijače.

Iako je Gibraltar prema FIFA ljestvici najslabija reprezentacija, ali njihov napredak i napredovanje se očekuje u narednim godinama kako kažu iz tabora naših sutrašnjih protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi