Selekcije FK Sarajevo bez primljenog gola

Sjajan učinak

Selekcije FK Sarajevo bez primljenog gola

O. Lekić

Takmičarske selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo iza sebe imaju izuzetno uspješan vikend. Prvotimci, polaznici Akademije, te igračice SFK 2000 Sarajevo ostvarili su nove ligaške pobjede, ubjedljivim rezultatima, a niti jedna Bordo selekcija nije ovog takmičarskog vikenda primila gol.

Prvotimci Sarajeva savladali su Velež u sklopu 27. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostujućem terenu ubjedljivo, rezultatom 3:0, a za novu ligašku pobjedu pogađali su Haris Harba, Ševko Okić i Haris Duljević.

Novu pobjedu u okviru Omladinske lige Kantona Sarajevo ostvarili su pioniri klupske Akademije. Domaća utakmica protiv Radnika završena je pobjedom 6:0, a pogađali su Nargalić (2), Nikolić (2), Ljuma i Čengić.

U-15: FK Sarajevo 6:0 FK Radnik

FK Sarajevo: Jokić, Jašarević, Čičkušić, Vitlar, Sabljica, Lijesnić, Hasančić, Nargalić, Nikolić, Hubijar i Hadžić. Još su igrali Krkalić, Čengić, Ljuma i Sjenar.

Ovom pobjedom pioniri Esada Selimovića i Memnuna Suljagića zadržali su prvo mjesto ligaške tabele sa 12 pobjeda poslije 13 odigranih utakmica uz gol razliku 63:6. 

Odličnu utakmicu odigrali su kadeti Dženana Uščuplića, koji su u Trening centru FK Sarajevo savladali vršnjake Viteza rezultatom 6:0. Iako je ekipa Sarajeva nastupila bez nekoliko igrača, koji odsustvuju zbog reprezentativnih obaveza, pobjeda nije došla u pitanje. Tri gola postigao je Ildar Klarić, a po jedan dodali su Imamović, Buljubašić i Islamović.

U-17: FK Sarajevo 6:0 NK Vitez

FK Sarajevo: Jovičić, Imamović (Mustafić), Tutundžić (Pijunović), Mehuljić (Dervišagić), Šabanović, Šabić (Đokanović), Klarić, Salčin, Kurdić, Buljubašić i Islamović (Kreštalica).

Kadeti  Akademije sigurno drže prvo mjesto ligaške tabele sa 68 osvojenih bodova uz fantastičnu gol razliku 95:8.

Poput mlađih kolega i  juniori uspjeli su savladati Vitez. Utakmica je završena rezultatom 3:0, a u strijelce su se upisali Smajlagić, Vazda i Osmanović.

U-19: FK Sarajevo 3:0 NK Vitez

FK Sarajevo: Kovačević, Zeljković, Vazda (Bošnjak), Osmanović, Herić (Begenišić), Salčinović, Smajlagić (Halavać), Blagojević, Đurić (Škrijelj), Avdić i Rastoder (Agić).

Ju;eraa[njom pobjedom juniori su zasjeli na drugo mjesto ligaške tabele sa jednim bodom manje od prvoplasirane ekipe Zrinjskog.

Pobjedonosni niz nastavile su i igračice SFK 2000 Sarajevo, koje su na gostovanju u Modriči upisale novu, visoku pobjedu. Golovima Hasanbegović (3), Đoković, Numanović i Hadžić, izabranice Samire Hurem ostvarile su 17 pobjedu na 17. ligaškoj utakmici.

ŽFK Modriča 0:6 SFK 2000 Sarajevo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SFK 2000 Sarajevo: Almina Hodžić, Amira Spahić, Zerina Piskić, Alma Kamerić, Alma Jašarević, Aida Hadžić, Azra Numanoviž, Alisa Spahiž, Jasna Đoković, Selma Kapetanović, Melisa Hasanbegović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi