Selektor BiH u posjeti stadionu na kojem je stasao

Mehmed Baždarević na Grbavici

Selektor BiH u posjeti stadionu na kojem je stasao

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, u ponedjeljak je ponovo stigao u glavni grad naše domovine. Novi "šef" našeg nacionalnog tima u proteklom periodu mnogo je putovao prateći naše reprezentativce, ali i one koji bi to tek trebali postati.

Prvi kapiten A tima naše zemlje mnogo radi u posljednje vrijeme, a za utorak je planiran sastanak sa trenerima premijerligaških klubova. Ovom sastanku će pored terena koji vode klubove BH Telecom Premijer lige prisustvovat će i selektori mlade, juniorske i olimpijske reprezentacije BiH, Darko Nestorović, Toni Karačić i Mirza Varešanović, te rukovodstvo N/FSBiH predvođeno predsjednikom Elvedinom Begićem.

Uprkos činjenici da je njegov raspored dobro popunjen selektor Zmajeva našao je vremena da posjeti stadion Grbavica, na kojem je i sam stasao, a odakle ga je put odveo dalje u Evropu.

Igračku legendu FK Željezničar su u Dolini ćupova dočekali sportski direktor kluba Haris Alihodžić, te pojedini članovi Uprave najtrofejnijeg bh. kluba.

Baždarević će svoj debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 28. marta u kvalifikacionoj utakmici za EURO 2016. godine koje se održava u Francuskoj, a protivnik Mešinim izabranicima biće Andora. Na Grbavici su svojoj igračkoj legendi zaželjeli puno sreće u debiju na klupi BiH, kao i u preostalom dijelu kvalifikacija u kojem će Baždarević pokušati da BiH ipak odvede na kontinentalni šampionat u zemlju u kojoj je igrao punih jedanaest godina.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.