Direktor tima iz Titove 38/b

Selimović: Benko na raspolaganju najkasnije 13. oktobra

Hrvatski reprezentativac Leon Benko potpisao je ugovor sa FK Sarajevo 15. septembra, ali još uvijek nije stekao pravo nastupa za tim sa Koševa. 

Na jučerašnjoj press konferenciji na kojoj je predstavljen novi šef struke Sarajeva, Meho Kodro, bilo je riječi i o velikom pojačanju Sarajeva. Direktor tima iz Titove 38/b, Dino Selimović, istakao je kako bi Benko trebao steći pravo nastupa najkasnije do 13. oktobra tekuće godine. 

"Leon Benko je raskinuo ugovor u Kini i po pravilima FIFA-e o statusu igrača, ukoliko igraču klub ne isplaćuje platu u period od tri mjeseca i duže igrač ima pravo na raskid ugovora. Mi smo sa Leonom potpisali ugovor 13-14 septembra i odmah taj dan smo zatražili certifikat i rok je 30 dana u kojem FIFA mora odlučiti u korist igrača i dati nam, ako ništa, privremenu registraciju," rekao je Selimović i dodao: 

"Kineski Savez isto tako može da odgovori danas, a i 29. dan. Mi se nadamo manje i ne očekujemo nikakve komplikacije i očekujemo najdalje da se to može desiti 13. oktobra," riječi su Selimovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.