Selimović: Prezadovoljan sam ponuđenim planom i rješenjem

Sarajevski klubovi neće plaćati osiguravanje utakmica

Selimović: Prezadovoljan sam ponuđenim planom i rješenjem

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Predrag Kurteš danas se sastao sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i predstavnicima klubova Željezničar, Sarajevo i Olimpic.

Kurteš je tokom sastanka upoznao predstavnike Nogometnog saveza BiH i navedenih klubova sa zaključcima koji su doneseni na sastanku koji je održao premijer Vlade KS Elmedin Konaković, a oni se odnose na probleme plaćanja i dugovanja prema MUP-u Kantona Sarajevo.

Sarajevski klubovi do kraja ove sezone nastaviti će plaćati osiguravanje utakmica po nešto sniženim cijenama, a od naredne sezone finansiranje osiguravanja svih utakmica Premijer lige BiH preuzet će kanton.

"Lično ja sam prezadovoljan sa ponuđenim planom i rješenjem, tako da koristim priliku da se zahvalim premijeru Vlade KS Elmedinu Konakoviću, kao i resornim ministrima Sameru Rešidatu i Predragu Kurrtešu. Drago mi je što su imali razumijevanja i u kratkom roku našli rješenje za tekuće probleme. Vjerujem da će biti implementirano ono što je danas saopšteno, a FK Sarajevo izražava zadovoljstvo postignutim dogovorom", kazao je za SportSport.ba Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.