Uščuplićev asistent pred duel sa Vezirima

Selimović: Trebamo što prije zaboraviti težak poraz

Nakon što su u revaš susretu play-off faze Europa lige doživjei težak poraz od 7:0 na gostovanju ko Borussije M'gladbach, fudbaleri Sarajeva u potpunosti se vraćaju svojim premijerligaškim obavezama.

Gostovanje Travnika na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" poslužiti će izabranicima Dženana Uščuplića da zaborave svoj posljednji nastup.

"Što se tiče evropskih utakmica i takmičenja u Evropi to na ostaje iza leđa. Ova zadnja utakmica jeste pokvarila ono što smo do sada uradili, međutim na ove četiri utakmice sa Norvežanima i Grcima trebamo svi biti zadovoljni i ponosni, izuzimajući naravno ovu zadnju utakmicu u kojoj smo primili sedam golova, što je naravno katastrofalno i to nam je unijelo malo nervoze i neraspoloženja. Međutim, nas očekuje sutra prvenstvena utakmica i to moramo što prije zaboraviti i okrenuti se domaćem prvenstvu i Kupu", rekao je Esad Selimović, prvi pomoćnik Dženana Uščuplića, te  nastavio:

"Što se tiče sutrašnje utakmice svi igrači, znači jedanaest igrača koji budu izašli na teren, moraju biti svjesni i mislim da u svjesni, da svaka ekipa koja dođe na Koševo da će igrati onako kako su svi do sada igrale sve ekipe - bunker i da će se braniti. Morati ćemo naći način da dođemo do pobjede i željena tri boda koji će nam odlično doći prije prvenstvene pauze koja slijedi".

"Kada je riječ o igračima, svi su spremni. Nema povrijeđenih, možda u malo umorni, ali imamo dovoljan fond igrača da nadokande taj umor", kazao je Selimović.

I pored širokog rostera i dobre popunjenosti na svim pozicijama u timu, u posljednjih nekoliko mečeva bordo tima izmjene su gotovo bile identične, a rotirali su se isti igrači. Ipak, susret sa Borussiju iscrpiio je fudbalere koševskog premijerligaša pa  će gotovo sigurno u meču sa Travnikom biti određenih izmjena u sastavu.

"Nemamo puno vremena da razmišljamo, ali smo već jutros razgovarali na tu temu i navjerovatnije da će biti promjena, i zbog umora i zbog igrača koji nisu dobili minutažu", objasnio je član Uščuplićevog stručnog štaba, ali o kojim je igračima i pozicijama riječ Selimović nije želio precizirati:

"Tek sutra ćemo odlučiti definitivno i donijeti odluku ko će igrati i koga ćemo staviti da igra među prvih jedanaest. Malo je stvarno vremena bilo da nešto puno pričamo. Sutra je već utakmica, ali prema onome o čemu smo razgovarali mislim da će biti promjena u ekipi".

Za duel sa Sarajevo trenerska smjena na klupi onoga ko gostuje na najvećem bh. stadionu ne predstavlja poseban značaj.

"Ekipama koje dolaze na Koševo to ne znači ništa, miti trener, niti bilo ko drugi. Oni se motivišu samim tim što igraju protiv Sarajeva i što igraju na Koševu. Svaka ekipa koja dođe na Koevo je stoposto našpanovana i daje svoj maksimum protiv ekipe koja je dominantna u ligi", kazao je Selimović.

Uprkos teškom porazu protiv Borussije bordo tim i dalje ima podršku svojih vjernih navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od početka su nam davali podršku, bili su naš 12. igrač i ovom prilikkom ih pozivam da dođu na Koševo", poručio je Uščuplićev prvi asistent.

Utakmica Sarajevo - Travnik na programu je sutra sa početkom u 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.