Senid Kulaš prognozira utakmice 4. kola Prve lige FBiH

Trener NK Iskra za SportSport.ba

Senid Kulaš prognozira utakmice 4. kola Prve lige FBiH

S. Mlaćo

Nakon Feđe Dudića i Igora Remetića, utakmice 4. kola Prve lige Federacije BiH  za SportSport.ba je prognozirao šef stručnog štaba NK Iskra Bugojno Senid Kulaš.

Ovo kolo donosi nekoliko veoma zanimljivih utakmica, između ostalih veliki derbi Olimpika i Sloge, ali Kulaš nije imao puno dilema u svojim prognozama.

Slaven Živinice - Zvijezda Gradačac

Očekujem jednu neizvjesnu i tvrdu utakmicu. Slaven je zadnjom utakmicom pokazao da može odigrati kvalitetno i protiv Zvijezde će vjerovatno imati motiv za prvu pobjedu u prvenstvu. Moja prognoza 1.

Jedinstvo - Metalleghe BSI Jajce

Dvije kipe koje su loše otvorile prvenstvo, pogotovo Metalleghe. Jedinstvo je mlada ekipa, a s druge strane je ipak malo kvalitetniji tim Metalleghea. Blaga prednost ekipi iz Jajca. Moja prognoza x2.

Olimpik - Sloga Simin Han

Dvije ekipe koje će se boriti za ulazak u Premijer ligu. Po meni izjednačen, a obje su upisale po poraz, tako da mislim da će biti otvorena utakmica. Blaga prednost Olimpiku zbog domaćeg terena. Moja prognoza 1.

Bratstvo - Igman Konjic

Bratstvo ima sigurno kvalitetnu ekipu i to su potvrdili pobjedom protiv Veleža na svom terenu. Igman sigurno većinu utakmica će podrediti domaćim utakmicama i očekujem sigurnu pobjedu Bratsva. Moja prognoza 1.

TOŠK - Čapljina 

Dvije izjednačene ekipe. TOŠK će sigurno biti silno motivisan za prva tri boda u prvenstvu, dok je Čapljina pokazala i protiv Olimpika da je veoma dobra ekipa. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Moja prognoza X.

Orašje - Velež

Dvije ekipe izuzetno kvalitetne. Orašje je pokazalo pobjedom u Kaknju da su dobra ekipa, a kući su tradicionalno dobra ekipa. Velež ako misli da se ispravi loš start mora pokušati napraviti pozitivan rezultat. Moja prognoza 1x.

Travnik - Rudar

Duel ekipa od kojih se dosta očekuje u ovom prvenstvu. Travnik je loše otvorio prvenstvo, bez pobjede, tačnije dva remija kući i poraz u Bugojnu, dok je Rudar standardno dobra i kvalitetna ekipa. Travnik će morati pokazai puno više ako misle do prve pobjede. Tip X.

Bosna Visoko - Iskra

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna je sigurno kvalitetna ekipa, tehnički možda najbolja u ligi. Pokazali su svoj kvalitet u zadnjoj utakmici gdje su od minus dva pogotka došli do 3:2, odnosno pobjede. Mi smo odigrali dvije dobre utakmice na domaćem terenu i zaista dobru utakmicu u gostima protiv Orašja, ali nažalost izgubili smo 1:0. Očekujem jednu dobru utakmicu sa obje strane, a ja se nadam da će moji momci se predstaviti publici u Visokom u dobrom izdanju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi