Seniori, juniori i igračice SFK 2000 finalisti Kupa BiH

Sjajan uspjeh

Seniori, juniori i igračice SFK 2000 finalisti Kupa BiH

Tri selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo igrat će u mjesecu maju utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvotimci FK Sarajevo, igrat će protiv Širokog Brijega. Utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” igrat će se u srijedu, 10. maja sa početkom u 18 sati. Izabranici Mehmeda Janjoša prije nego što su došli do finala, u ranijim fazama takmičenja izbacili su Bratstvo, Kozaru, Travnik i Mladost. Očekivanja od prvog susreta finala Kupa, najmasovnijeg takmičenja u bh. fudbalu su velika, a igrači FK Sarajevo sa optimizmom dočekuju susret.

“Vjerujem da ćemo se kvalitetno spremiti za utakmicu i uz podršku naših navijača, možemo doći do povoljnog rezultata, uoči revanša u Širokom Brijegu.”, rekao je Perica Ivetić, fudbaler FK Sarajevo.

Također, i juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo igraju finale Kupa. Izabranici Dženana Uščuplića su u ranijoj fazi takmičenja izbacili Radnik i Široki Brijeg, a u finalu će igrati protiv Krupe. Susret u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine igra se u utorak, 9. maja sa početkom u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Izabranice Samire Hurem, igračice SFK 2000 Sarajevo, treća su selekcija Bordo kluba koja je u ovoj sezoni izborila finale Kupa BiH. Nakon što su u ranijoj fazi takmičenja bile bolje od Rogatice, Sloge iz Petrova i Radnika, a u finalnom susretu, 31. maja šampionke Bosne i Hercegovine igrat će protiv Emine iz Mostara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi