Senzacija se zove Sloga i dolazi iz Doboja

Prvoligaš iz RS u polufinalu Kupa BiH

Senzacija se zove Sloga i dolazi iz Doboja

E. Škorić

Prvoligaš iz Doboja, Sloga, najugodnije je iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloga je u Gabeli slavila s 2:1 protiv GOŠK-a, pa je na stadionu Luke pred svojim navijačima bila spremna za slavlje. Posao su izabranici Zorana Ćurguza završili danas.

 

U prvih 20-ak minuta nije bilo pogodaka, iako su obje momčadi imale po jednu priliku. Dujković je zaprijetio Gabeljanima udarcem s 20-ak metara, a još zreliju priliku imao je Jusufbašić na drugoj strani, no nije uspio matirati domaćeg golmana.

 

Domaćin je imao problema jer se povrijedio prvi golman Hadžiđulbić, pa je na gol stao rezervista Trogrlić. U 32. minuti Tihomir Jelavić je pokušao savladati spomenutog Trogrlića, ali ostalo je 0:0. Sve do 41. minute.

 

Panić je pogodio nakon jednog centaršuta mrežu Solda i Dobojlijama donio prednost. U finišu je Lukić promašio penal za domaće nakon što je Đorić srušen u kaznenom prostoru GOŠK-a. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

U nastavku je GOŠK preuzeo incijativu i do izjednačenja stigao u 69. minuti. Janković je bio nespretan, igrao je rukom u svom (domaćem) kaznenom prostoru, a Jusufbašić bio siguran s bijele tačke za 1:1. Ipak, Sloga je uspjela sačuvati gol prednosti iz prve utakmice i proći u polufinale Kupa, prvi put u klupskoj povijesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.