Šerbečić: Ova pobjeda nas ne smije baciti u euforiju

Stoper U-19 reprezentacije BiH za SportSport.ba

Šerbečić: Ova pobjeda nas ne smije baciti u euforiju

D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 19 godina danas je u Francuskoj rezultatom 2:0 pobijedila aktualne prvake Evrope, domaćina Elitnog kruga i glavnog favorita za prolazak na Evropsko prvenstvo selekciju Francuske.

Veliki podvig napravili su izabranici Tonija Karačića, koji je zajedno sa svojim pomoćnicima taktički sjajno postavio ekipu, te je uz veliku borbenost i sreću koju smo danas imali uspio da napravi ono što je malo ko očekivao.

Jedan od igrača, koji je danas imao bezbroj duela s veoma neugodnim igračima Francuske jeste i 18-godišnji stoper Besim Šerbečić, koji je za SportSport.ba govorio o današnjoj pobjedi, te narednim susretima selekcije u Elitnom krugu kvalifikacija.

"Pobijedili smo velikog favorita i ponosni smo na današnju utakmicu, svakako da nas pobjeda nad Francuskom ne smije baciti u euforiju, ali danas smo pokazali da ova generacija može ravnopravno da se nosi i s najjačim selekcijama u ovom uzrastu. Kada je u pitanju današnja utakmica, znali smo šta nas očekuje, oni su imali veliki posjed, što smo i očekivali, te smo se tako i postavili. Zaista je svaki igrač danas dao i više od maksimuma, potrošili smo se, ali na kraju je vrijedilo. Selektor je spremio odličnu taktiku, a mi smo njegove zamisli proveli u djelo. Ne smije nas ova pobjeda dignuti u visine, pred nama su još dvije utakmice i svaka do kraja je bitna kao i ova danas ", ističe sjajni defanzivac naše selekcije.

Naredna utakmica je u petak protiv Izraela, koji je danas remizirao protiv Bugarske.

"Nakon utakmice selektor je odmah otišao da gleda naše protivnike i mogu kazati da smo zadovoljni što je utakmica završena remijem. Izrael je imao vodstvo, ali su Bugari uspjeli da izjednače. Znamo da će utakmica protiv Izraela biti mnogo drugačija od ove protiv Francuske, ali vjerujem da uz ovo zajedništvo, borbu na terenu možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Napravili smo prvi i veliki korak na turniru, a sada moramo nastaviti i učiniti sve da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, te da ćemo obradovati cijelu naciju" kazao je za SportSport.ba Besim Šerbečić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi