Serdarević: Zrinjski je veliki favorit

Vezista Veleža pred mostarski derbi

Serdarević: Zrinjski je veliki favorit

S. Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog i Veleža u srijedu će pod Bijelim brijegom odigrati novi mostarski derbi. 

Plemići su veliki favoriti s obzirom da u ovaj susret ulaze sa prvog mjesta i pod imperativom su pobjede, dok je Velež već odavno siguran putnik za niži rang.

Rođeni djeluju izgubljeno i bezidejno iz utakmice u utakmicu, pa u Vrapčićima sigurno jedva čekaju kraj crne sezone koju će siguno pokušati što prije zaboraviti. Iskusni vezista Veleža Nedžad Serdarević ipak vjeruje da on i njegovi saigrači mogu Zrinjskom pružiti veoma dobar otpor.

"Zrinjski je veliki favorit u ovom derbiju. Prvi su na tabeli, igraju dobro u kontinuitetu već duže vrijeme, a mi idemo oslabljeni ne igranjem Kodre i Jazvina koji su okosnica tima i biće jako teško. Neki igrači će po prvi put nastupiti u derbiju, ali bez obzira na sve poteškoće koje imamo idemo odigrati borbeno prije svega i probati otežati  posao Zrinjskom", kazao je Serdarević za SportSport.ba.

Derbi je uvijek derbi, pa tako i navijači Veleža i u ovom najavljuju veliku podršku svom timu.

"Velež je odavno u nižem rangu i teško je igrače motivisati. Derbi moramo odigrati maksimalno ozbiljno, ipak je to posebna utakmica kako za nas tako i za naše navijače koji nam pružaju podršku gdje god igramo i zaista im se moramo zahvaliti na velikoj podršci", dodao je iskusni veznjak mostarskih Rođenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Zrinjskog i Veleža igra se u srijedu sa početkom u 17 sati. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi