Veznjak Širokog Brijega za SportSport.ba

Sesar: Respektujemo Čelik, ali razmišljamo samo o pobjedi

D. Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega nisu najbolje otvorili nastavak prvenstva, dva poraza od Željezničara i Zrinjskog, te pobjeda nad otpisanim Veležom sigurno ne mogu zadovoljiti visoke ambicije kluba s Pecare.

Dobra stvar za izabranike Slavena Muse je što su izborili plasman u polufinale Kup-a, nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Mladosti iz Kaknja.

Već u nedjelju za ekipu s Pecare slijedi još jedna teška utakmica u okviru 22. kola Premijer lige, a protivnik će im biti zenički Čelik. O utakmici protiv ekipe s Bilinog polja razgovarali smo s veznjakom Ivanom Sesarom.

"Nismo krenuli najbolje, onako kako smo se pripremali i priželjkivali, nastavak sezone smo otvorili s dva derbija protiv Širokog i Zrinjskog, a porazi su sigurno ostavili traga na ekipi. Međutim zbili smo redove, svjesni smo kvaliteta kojeg imamo i to smo pokazali protiv Veleža, gdje smo odigrali jednu dobru utakmicu" ističe Sesar.

Naredni protivnik je uvijek neugodni zenički Čelik

"Prije reprezentativne pauze imamo još utakmicu protiv Čelika, nadam se da ćemo se s pobjedom vratiti na ono mjesto koje nam i pripada. Ekipu Čelika izuzetno respektujem, oni zaslužuju veliko poštovanje radi renomea kluba i svega ostalog. Mi ćemo dati sve od sebe da tri boda ostanu na Pecari, a vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome", nada se veznjak Širokog.

Postigao si prvijenac protiv Veleža, te polako ulaziš u onu svoju staru formu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama, vratio sam se na Pecaru nakon 10 godina, pripremio sam se dobro. Osjećam se fizički dobro i sigurno da mi pogodak protiv Veleža daje dodatnu motivaciju za dalje. Najbitnije je da ekipa igra dobro, a kada igramo dobro, onda će se tu izbaciti i neki pojedinac. Nadam se da ćemo igrati sve bolje, te ostvariti zacrtane ciljeve", kazao je za SportSport.ba Ivan Sesar.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije