Šest golova Zmajića protiv Lihtenštajna u Zenici

Prvo kolo kvalifikacija EP-a

Šest golova Zmajića protiv Lihtenštajna u Zenici

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici savladala Lihtenštajn u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vinko Marinović je pobjedom našeg tima rezultatom 6:0 debitovao na klupi mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zmajići su prvu šansu imali već u četvrtoj minuti kada je Gojak uposlio Aganspahića, ali je njegov atraktivan pokušaj petom zaustavio golman gostiju. Šest minuta kasnije BiH je stigla do prednosti kada je fenomenalan gol za 1:0 postigao Amir Hadžiahmetović.

Dvije minute kasnije glavni sudija je pokazao na bijelu tačku kada je Kuzmanović srušen u kaznenom prostoru Lihtenštajna. Odgovornost je preuzeo Gojak koji je povisio na 2:0. Dvije minute kasnije sjajnu šansu imao je Gojak, no njegov loš udarac nije ugrozio gol protivničke ekipe.

U 20. minuti bh. reprezentacija postigla je i treći gol na ovom meču kada je Aganspahić glavom zatresao mrežu mlade reprezentacije Lihtenštajna. Nakon trećeg gola ritam utakmice je znatno pao, a naši momci su imali potpunu incijativu na sredini terena. U 35. minuti pokušao je Anđušić glavom, no odbranio je golman gostiju.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija naše ekipe na terenu, bh. reprezentativci su čuvali loptu u svom posjedu, no u prvih dvadesetak minuta drugog dijela nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Lihtenštajna. Sjajnu šansu u 64. minuti imao je Anđušić, no njegov udarac ponovo je odbranio golman Lihtenštajna.

Desetak minuta kasnije Kuzmanović je imao odličnu priliku, ali je nakon njegovog udarca lopta zatresla prečku Lihtenštajna. Ipak, u 82. minuti Kuzmanović je uspio da zatrese mrežu gostiju za 4:0. Dvije minute kasnije Beganović je pogodio za 5:0, a konačnih 6:0 u 90. minuti postavio je Kuzmanović.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn 6:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

BiH: Karačić, Čivić, Mihojević, Radeljić, Memija (K), Redžić, Gojak, Kuzmanović, Aganspahić, Hadžiahmetović, Anđušić.

Lihtenštajn: Majer, Haas, Goppel, Hofer, Spirig, Sele, Wolfinger, Ritter, Salanović (K), Meier, Kardesoglu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti