Šesta sreća za Malkočevića
Vučina Šćepanović (Slavija)

Prva utakmica finala Kupa BiH

Šesta sreća za Malkočevića

Danas je na programu prva finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će se na stadionu Tušanj sastati domaća Sloboda i Slavija. Obje ekipe ove su sezone u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine ostavile i više nego dobar utisak, a jedna od njih dvije ponijeće i trofej u najmasovnijem klupskom fudbalskom takmičenju u državi.

Sloboda je na putu do finala preskočila prepreke u vidu Sarajeva, Famosa, Orašja, a u polufinalu Tuzlaci su u dvomeču bili bolji od Širokog.

Treneru Tuzlaka Sakibu Malkočeviću ovo će biti čak šesto finale Kupa BiH, a u Slobodi se nadaju da će biti i prvo u kojem će podići trofej namijenjen pobjedniku. Malkočević u današnjem susretu neće moći računati na Bekića, koji pauzira zbog tri žuta kartona, dok je kapiten Sarajlić povrijeđen i kako sada stvari stoje, neće biti u kombinacijama ni za revanš susret u Lukavici.

Slavija je ove sezone u Kupu BiH bila bolja od Čelika, Travnika, Olimpika, a u polufinalu i od novog prvaka države, Zrinjskog.

Ekipa iz Lukavice na Tušanj stiže sa jednim ciljem, a to je postići gol, koji bi u revanšu dao veliku prednost Lukavičanima. Ekipa Slavije se još od ponedjeljka nalazi u Brčkom, odakle su danas stigli u Tuzlu.

Za razliku od Sakiba Malkočevića, trener Slavije Zoran Erbez nema problema sa suspendovanim i povrijeđenim igračima i svi su fudbaleri Slavije u kombinacijama za današnji prvi susret finala, koji je na programu u 17 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.