Sestre se bore za mjesto u pionirskoj reprezentaciji BiH

Bh. pionirke sutra putuju za Podgoricu

Sestre se bore za mjesto u pionirskoj reprezentaciji BiH

D. Rakanović

"U-15“ reprezentativke Bosne i Hercegovine su na stadionu "Hakija Mršo“ u Vogošći odradile dva treninga u sklopu priprema za turnir "Trofej Crne Gore“. 

Sutra ujutro naše pionirke putuju u Podgoricu.

Poziv na ovo okupljanje dobila je Varvara Šešlija iz SFK 2000 Sarajevo, sestra seniorske reprezentativke Anđele.

"Jako sam radila u klubu kako bih zaslužila poziv ovdje, a želim i sestri da pokažem da i ja mogu igrati u reprezentaciji poput nje“, uz osmjeh govori Šešlija i dodaje:

"Zadovoljna sam svojom igrom u klubu ove sezone i sretna što smo prvakinje Bosne i Hercegovine. Sada želim i sa reprezentacijom osvojim prvo mjesto na turniru.“

Na turniru u Crnoj Gori će za tim konkurisati još dvije sestre koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Chloe i Sydney Japić.

Chloe je izjavila: "Veoma sam uzbuđena zbog poziva u reprezentaciju i jedva čekam da zaigram za tim. Drago mi je što sam tu zajedno sa svojom sestrom. Biće to veliko i zabavno iskustvo za nas. Očekujem kvalitetno nadmetanje na turniru i želim da ostvarimo što bolji rezultat.“

Na turniru osim BiH i domaćina Crne Gore učestvuju Hrvatska i Albanija.

Prvi meč izabranice Ilije Lucića će odigrati sa Hrvatskom 19. juna u 10:00 sati na stadionu FK Dečić u Tuziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi