SFK 2000 brojao do deset, Banja Luka do osam

Premijer ženska liga, 5. kolo

SFK 2000 brojao do deset, Banja Luka do osam

S. Mlaćo

Peto kolo Premijer ženske lige BiH za seniorke pripalo je domaćim ekipama koje su slavile u čak tri od četiri  utakmice, a jedna ja završena neriješeno.  Postignuta su ukupno 24 pogotka.

Lider SFK 2000 nastavio je sa fenomenalnim partijama, a ovaj put u Trening centru FK Sarajevo izabranice Samire Hurem deklasirale su ŽFK Radnik Bumerang sa 10:0. Mrežu gošći pogađale su po dva puta Aida Hadžić, Alisa Spahić i Jasna Đoković, te po jednom Amela Kršo, Selma Kapetanović, Melisa Hasanbegović i Armisa Kuč.

ŽNK Iskra sa 4:0 na svom terenu savladala je slabašnu Modriču, a nakon prvih 45.minuta Bugojanke su vodile 1:0 golom Ulmije Lužić. U drugom su po jedan pogodak postigle Elma Basara, Samira Goretić i Mirha Hadžo.

U Brčkom su snage odmjerili domaća Lokomotiva i Gradina iz Srebrenika, a završilo je podjelom bodova,  1:1. Gradina je povela preko Amine Mujanović u 55.minuti,  a samo četiri minuta kasnije Lokomotivi je bod donijela Selma Mešanović.

Osam pogodaka viđeno je na Gradskom stadionu u Banja Luci, gdje su domaće nogometašice deklasirale Mladost sa 8:0. Het trick upisala je Sumeja Bektaš, a dva pogotka djelo su Dijane Cvijić. Po jedan su se u listu strijelaca upisale  Svjetlana Crnjak, Aleksandra Veselinović  i Marija Galić. Zanimljivo da su oba tima završila utakmicu sa deset igračica. Kod Banja Luke crveni karton zaradila je Aleksandra Veselinović, a kod gošći Elvira Aličić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi