SFK 2000 Sarajevo ubjedljivo savladalo Radnik-Bumerang

Finale Kupa BiH za žene u nogometu

SFK 2000 Sarajevo ubjedljivo savladalo Radnik-Bumerang

D. Kurbegović

Nogometašice sarajevskog SFK 2000 još jednom su potvrdile svoju dominaciju kada je u pitanju ovaj sport u našoj zemlji.

Danas je u Trening centru u Zenici odigrana finalna utakmica Kup-a u kome je SFK 2000 za protivnika imao ekipu Radnik-Bumerang iz Bijeljine. Izabranice Samire Hurem pokazale su snagu već u prvim minutama utakmice, kada su svim silama krenuli atakovati na gol ekipe iz Bijeljine.

Klub iz Sarajeva do vodstva je došao već u 4. minuti, Armisa Kuč se driblingom sjajno oslobodila nekoliko igračica Radnika, te šutem sa oko 20 metara pogađa prečku gostujućeg gola, na odbijenu loptu natrčava kapiten  Amira Spahić, koja rutinski sa tri metra posprema loptu u gol za vodstvo 1:0 SFK 2000.

Nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje i povećanje, ponovo u glavnoj ulozi najbolja igračica ekipe iz Sarajeva, sjajna Armisa Kuč, koja dubinskom loptom pronalazi usamljenu na desnoj strani Selmu Kapetanović, koja sa 7 metara iskosa pogađa za 2:0.

Igra se ništa nije promijenila do kraja poluvremena, SFK 2000 napada, a ekipa iz Bijeljine se brani i pokušava ugroziti gol protivnika iz kontranapada. Rezultat se nije mijenjao sve do 43.minute kada na scenu ponovo stupa Armisa Kuč, koja sjajnim ubacivanjem s lijeve strane pogađa u glavu Azru Numanović za 3:0 ubjedljivo vodstvo izabranica Samire Hurem. Tim rezultatom se otišlo i na odmor, tako da je već nakon prvog dijela bilo jasno ko će biti konačni pobjednik.

Drugo poluvrijeme je počelo, kako je i prvo završeno, Alisa Spahić u 50.minuti asistirala je za Selmu Kapetanović koja svojim drugim golom danas povećava vodstvo Sarajki na ubjedljivih 4:0. Nastavile su Sarajke sa napadima prema golu Radnika, a novi gol postignut je u 61.minuti, Jasna Đoković sjajno je uposlila najbolju igračicu današnje utakmice Armisu Kuč, koja nakon dvije asistencije postiže svoj prvi gol za ubjedljivih 5:0 za SFK 2000.Do kraja utakmice ekipa iz Sarajeva je stigla postići još jedan gol, a strijelac je ponovo Armisa Kuč u 86.minuti, kojoj je to bio drugi gol na današnjoj utakmici. Na kraju konačan rezultat bio je ubjedljivih 6:0 u korist Sarajki.

SFK 2000 Sarajevo nakon osvajanja titule prvaka, danas su osvojile i drugi trofej u sezoni, a ono što je interesantno da su Kup osvojile bez primljenog uz 41 postignuti gol u samo četiri utakmice, što je zaista nevjerovatan podatak.

SFK Sarajevo-Radnik-Bumerang 6:0 (Al.Spahić , Kapetanović 2, Numanović i Kuč 2)

SFK 2000 Sarajevo: Bačić, Jašarević, Hasanbegović, Đoković, A.Spahić, Kuč, Al.Spahić, Kapetanović, Numanović, Hadžić i Dijaković Trener:Samira Hurem

ŽFK "Radnik-Bumerang":Spasojević, Nikolić, Šakotić,N. Milović,LJ. Jović,Njeguš, J Milović,Stokanović, Stević, M.Jović i Mićanović. Trener:Dragan Jevtić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi