SFK 2000 se za Ligu prvaka priprema na Bjelašnici

Hurem zadovoljna radom

SFK 2000 se za Ligu prvaka priprema na Bjelašnici

S. Mlaćo

Osvajačice duple krune u sezoni 2016/17, igračice SFK 2000 Sarajevo trenutno se nalaze na Bjelašnici, gdje obavljaju pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu.

Bh. šampionke i ove godine organizatorice su UEFA kvalifikacionog turnira za učešće u Ligi prvaka za žene. Turnir, koji se održava krajem mjeseca augusta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine najavila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

“Skoro dvije sedmice smo na Bjelašnici, gdje obavljamo pripreme. Radili smo dosta dobro i odigrali smo dvije prijateljske utakmice sa pionirima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Ja sam zadovoljna, jer smo ono na čemu smo radili i pokazali. Ovo je jedna mlada ekipa, ostale smo bez četiri standardne igračice u odnosu na prošlu godinu i uz dobar rad, vjerujem da će rezultat u Ligi prvaka biti dobar.”, rekla je Samira Hurem, dodavši:

“Naša ekipa je veoma mlada, sastavljena od nekoliko igrača koje još nemaju iskustva u domaćem takmičenju. Ipak je to liga prvaka i odražit će se odlazak iskusnijih igračica, jer je ovo sasvim drugačiji tim.  Igru smo prilagodili tom uzrastu i kvalitetu kojeg trenutno imamo. Igramo prvu utakmicu protiv prvakinja Albanije i ja vjerujem da ćemo tu utakmicu dobro okončati i nakon toga ćemo dobiti snagu za dalje. Bitno nam je da odigramo tu prvu utakmicu, kao što smo protiv dječaka Akademije FK Sarajevo, koji igraju zaista odlično i ovim putem im se zahvaljujem na saradnji i na dobri utakmicama. Naći ćemo još vremena za jednu utakmicu, igrati ćemo početkom augusta protiv prvakinja Crne Gore ovdje u Sarajevu i mislim da će i taj susret dobro doći. Naša mlada ekipa ima kvalitet i izazov je za sve nas da vidimo šta možemo u ovoj sezoni.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti