SFK 2000 siguran u Bugojnu uz prvi primljen pogodak

Premijer liga za nogometašice

SFK 2000 siguran u Bugojnu uz prvi primljen pogodak

S. Mlaćo

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo nastavile su sa sjajnim igrama u Premijer ženskoj ligi naše zemlje za seniorke, a danas su Borde dame u Bugojnu sa 5:1 savladale ŽNK Iskra u okviru 8. kola.

Izabranice Samire Hurem nakon nesretnog ispadanja u šesnaestini  finala Lige prvaka od ruske Rossiyanke, vratile su se prvenstvenim obavezama, a u Bugojnu su povele u 11.minuti kada Armisa Kuč koristi pogrešku Mersime Mešić i trese mrežu Arnele Begić.

U 22.minuti Kuč trese prečku Iskre,  a tri minute kasnije Selma Kapetanović sa par metara zakucava loptu u mrežu nemoćne Begić.

Osam minuta nakon drugog došao je i treći pogodak, a djelo je Melise Hasanbegović koja nakon gužve uz pomoć  jedne domaće igračice već tada riješava pitanje pobjednika u ovom duelu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaće nogometašice postižu pogodak uz velike ovacije navijača, s obzirom da je ovo prvi primljeni pogodak SFK 2000 ove sezone.  Tim iz našeg glavnog grada do ovog susreta je imao gol razliku 53:0,  a isti je djelo  Suzane Vujošević koja je šutirala sa 20-tak metara, a lopta prošla kroz ruke neoprezne  Almine Hodžić.

U 61.minuti golmanice Iskre Arnela Begić sjajno brani,  ali nakratko odbija jedan udarac, koji u mrežu posprema danas nezaustavljiva Selma Kapetanović. Četiri minuta kasnije gostujuća golmanica donekle se iskupila sjajnom intervencijom nakon pokušaja Mirhe Hadžo iz slobodnog udarca.

Konačnih 5:1 postavila je Melisa Hasanbegović u 89.minuti kada preciznim udarcem sa vrha šesnasterca matira domaću golmanicu.

ŽNK Iskra Bugojno – SFK 2000 Sarajevo 1:5 (0:3)

Gradski stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca: 200. Glavni sudija: Rajka Vuković ( Novi Grad). Pomoćnici: Adela Čomor (Sarajevo) i Ena Pašalić (Zenica). Delegat: Dubravko Mišković (Livno).

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Basara, Hadžo, Mešić, Bjelica, Lukić, Goretić, Lužić,Jusić, Koluh, Vujošević. Trener: Salim Duraković.

SFK 2000: Hodžić, Hasanbegović, Piskić, Đoković, Am. Spahić, Kuč, Al.Spahić, Kapetanović, Spasojević, Hadžić, Kamerić. Trener: Samira Hurem.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi