Sigurna pobjeda Zrinjskog nad Slavijom

Plemići slavili sa 2:0

Sigurna pobjeda Zrinjskog nad Slavijom

Zrinjski je na otvaranju proljetnog dijela sezone stigao do sigurne pobjede na stadionu Pod Bijelim brijegom, savladavši Slaviju sa 2:0.

Iako je tim iz Lukavice od samog početka igrao dosta hrabro, prvi pogodak primio je u 26. minuti susreta. Nakon centaršuta Crnova u šesnaestercu Slavije nije se najbolje snašao Oglečevac, koji je autogolom Zrinjskom donio minimalnu prednost.

Četiri minute kasnije Plemići su mogli doći do udvostručenja vodstva. Ovaj put  ka golu Lučića šutirao je Popović, ali je njegov udarac blokirao igrač Slavije.

Tokom susreta šansu je stvarala i Slavija, a najozbiljnija prijetnja po gol Zrinjskog bila je u 40. minuti. Udarac Salkovića sjajno je odbranio Dujković. Ofanzivna igra Zrinjskog isplatila se u 63. minuti susreta, kada je Kordić s bijele tačke udvostručio prednost i postavio konačnih 2:0. 

Zrinjski je od 71. minute igrao s igračem manje, nakon što je Zlatić dobio žuti karton. Trijumf nad Slavijom omogućio je izabranicima Miše Krstičevića da dođu do desete ovosezonske pobjede s osvojena 34. boda. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Dujković, Radulović, Graovac, Muminović, Crnov, Todorović, Zlatić, Stojanović, Mevlija, Nikolić, Popović,

SLAVIJA: Lučić, Radosavljević, Hodžurda, Popović, Oglečevac, Lambulić, Govedarica, Karić, Vejnović, Šabanović, Salković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.