Sigurne pobjeda Klisa, Posušja, Rame...

8. kolo Druge lige FBiH grupa Jug

Sigurne pobjeda Klisa, Posušja, Rame...

S. Mlaćo

Klis i Posušje nalazi se na prva dva mjesta Druge lige FBiH grupa Jug nakon osam odigranih kola sa po 22 osvojena boda.

Klis je slavio sa 3:0 u Jablanici protiv Turbine, a strijelci za goste bili su Nedim Kudra, Mirsad Hakalović i ag. Husrep.

Posušje je sa 5:2 deklasiralo Stolac, a junak pobjede bio je Dominik Begić koji je upisao hat-trick. Po jedan pogodak su dodali  Ivan Mandurić i Ivan Kovač. Za goste su pogađali Jozo Marković i Matej Previšić.

Sa sjajnim igrama ove sezone nastavili su i nogometaši Rame. Oni su sa 2:1 savladali Kamešnicu, a strijelci su bili  Stipo Babić i Hrvoje Šimunović. Za domaće je pogodio Leondaro Pervan, a vrijedi istaći da se u gostujućoj ekipi istakao i golman Adnan Kaltak koji je bio na visini zadatka, te su gosti zadovoljni dočekali kraj susreta.

Cim je sa 4:0 nadigrao Slogu, a Tomislav je u Gornjem Vakufu Uskoplju minimalno bio bolji od Sloge. (0:1).

Grude su sa 3:0 deklasirale Neum, dok je sedam pogodaka viđeno u Čitluku. Brotnjo - Branitelj 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi