Sigurne pobjede Sloge i Čapljine

Utakmice 5. kola Prve lige FBiH

Sigurne pobjede Sloge i Čapljine

E. Čaušević

Fudbaleri Sloge danas su pred domaćim navijačima slavili protiv Bratstva sa 2:0 u okviru petog kola Prve lige FBiH.

Ekipa iz Simin Hana prvu veliku priliku imala je u osmoj minuti utakmice kada je pokušao Joco Stokić, ali je lopta uzdrmala prečku gostujućeg tima. Ipak, u 20. minuti utakmice Sloga je uspjela da povede sa 1:0 kada je Stokić ovaj put bio precizniji, te je zatresao mrežu Bratstva.

Sloga je i pored postignutog gola nastavila vršiti pritisak i svega tri minute kasnije domaći su mogli udvostručiti prednost kada je ponovo u šansi bio Stokić, ali ovaj put odbranio je Divković. U samom finišu prvog dijela Sloga je povela sa 2:0. Domaći tim je izborio penal, a svoj drugi gol na utakmici postigao je Stokić.

U drugom poluvremenu domaći tim je imao incijativu na sredini terena, te je iskusno čuvao stečenu prednost. Bratstvo je pokušalo u nekoliko navrata da se rezultatski vrati u meč, no nije bilo promjene rezultata, te je Sloga slavila sa 2:0 i osvojila nova tri boda.

Sigurnu pobjedu upisala je i Čapljina koja je danas na domaćem terenu savladala Orašje sa 3:0.  Domaći tim je poveo u 50. minuti golom Dženana Haračića, a na 2:0 povisio je Buhać 15 minuta kasnije. Konačnih 3:0 u Čapljini postavio je Leko u samom finišu utakmice.

Prva liga FBiH, 5. kolo:

Sloga - Bratstvo 2:0

Čapljina - Orašje 3:0

FK Sloga: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

NK Bratstvo: Divković, Hasić, Alihodžić, Šuša, Mousa, Jaganjac, Puturalić, Mujkić, Mace, Ćosić, Karađuz.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Čapljina: Buntić, Šetka, Popović, Leko, Sušac, Zubac, Buhać, Haračić, Dučić, Isić, Jelavić.

HNK Orašje: Oštraković, Pejić, Jovanović, Mikić, Živković, Aletić, Marković, Brković, Vidović, Mujčić, Lugavić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi