Sigurne pobjede vodećeg trojca

Premijer liga za kadete

Sigurne pobjede vodećeg trojca

Proteklog vikenda odigrano je 10. kolo Premijer lige za kadete, a vodeće momčadi Sarajevo, Zrinjski i Željezničar, upisale su nove pobjede.

Mladi fudbaleri Sarajeva slavili su na gostovanju kod Travnika (2:0), te su tako stigli do osme pobjedu u deset odigranih utakmica.

Zrinjski je sa ubjedljivih 6:0 savladao Slaviju, dok je Željezničar sa 5:1 savladao posljednjeplasiranu momčad prvenstva GOŠK iz Gabele.

Ubjedljiv trijumf ostvarili su i mladi fudbaleri Borca, koji su pred svojim navijačima sa 5:2 savladali Čelik. Široki Brijeg je bio bolji od Leotara (3:1), kao i Kozara od Rudara (1:0), dok su Olimpic i Velež remizirali (1:1).

Nakon 10 kola na čelu liste strijelaca nalazi se Mirko Marić iz Širokog Brijega sa 12 postignutih golova, na 2. mjestu je Mirsad Šijerkić (Čelik) sa 9 postignutih golova, dok su Nedim Lepir (Željezničar) i Josip Ćorluka (Široki Brijeg) postigli po 8 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.