Napadač kadetske selekcije BiH

Šikanić: Cilj ove generacije je elitni krug kvalifikacija

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH završila je trodnevne pripreme u Zenici, gdje je selektor Sakib Malkočević želio vidjeti na djelu novu generaciju bh. kadeta.

Jedna od uzdanica nove plejade kadeta je napadač Crvene zvezde Milan Šikanić, koji je za SportSport.ba govorio o pripremama u Zenici, te očekivanjima od kvalifikacija.

"Imali smo dobre uslove ovdje u Trening centru, odigrali smo i jednu kontrolnu utakmicu između sebe. Imamo sada dvije prijateljske utakmice protiv Italije, pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat, nadigravat ćemo se i nadamo se pobjedi. Kada su u pitanju kvalifikacije u Moldaviji, sigurno da nam je cilj da se plasiramo u taj elitni krug kvalifikacija, pa poslije možda i na Evropsko prvenstvo", ističe Šikanić.

Kvalitet nogometa i uslovi u omladinskim ligama u Srbiji su bolji nego u našoj zemlji.

"Sigurno da su uslovi za rad bolji nego u Borcu iz Banja Luke gdje sam igrao. Kada je u pitanju moj klub Crvena zvezda, radimo dobro prvi smo na tabeli, uslovi za treniranje su bolji, ali nije to neka velika razlika kada je u pitanju kvalitet", kazao je Šikanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi