Šilić: Goran Sablić je pravo rješenje

Sportski direktor Širokog

Šilić: Goran Sablić je pravo rješenje

M. Maksimović

Sportski direktor NK Široki Brijeg Dalibor Šilić zadovoljan je nakon imenovanja novog šefa stručnog štaba.

Upravni odbor kluba sinoć je imenovao Gorana Sablića kojemu će u budućnosti asistirati dosadašnji šef Denis Ćorić čija misija na klupi Širokobriježana se može smatrati uspješnom.

“Dobili smo dobre preporuke za Sablića sa svih strana. Kome god smo se obratili i pitali za njegove kvalitete, svako ga je hvalio na sva zvona. Znamo da je vodeći Split postizao uspjehe i to je ono što nas je nagnalo da počnemo razmišljati o njemu. Riječ je o mladom i ambicioznom stručnjaku koji je i kao igrač imao odličnu karijeru”, rekao je Šilić.

Na Pecaru će se nakon osam godina vratiti i Mirko Hrgović. On je u dva navrata s mnogo uspjeha nosio dres ovog kluba, a s Pecare je dobacio i do bh. reprezentacije. Šilić tvrdi da se Hrgović vraća na insistiranje Sablića.

“Novi šef je imao želju da s njim dođe i Hrgović. U njega ima povjerenje, obojica su iz Sinja i dugo se poznaju, s tim što Hrgović kao naš bivši fudbaler dobro poznaje klub i sam grad”, dodao je sportski direktor Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi šef stručnog štaba zvanično će biti predstavljen sutra na pres konferenciji na stadionu Pecara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi