Simić: Igramo bolje kada imamo podršku navijača

Iskusni veznjak "zaledio" Koševo

Simić: Igramo bolje kada imamo podršku navijača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na stadionu Koševo protiv velikog favorita Sarajeva osvojili zlata vrijedan bod, koji će im biti veoma bitan u tome da što prije osiguraju ostanak u Premijer ligi.

Zeničani su odigrali nešto lošije prvo poluvrijeme, međutim drugo poluvrijeme su oduševili, ali i iznenadili domaćina.

Ključni trenutak utakmice desio se u 58. minuti kada trener gostiju Elvedin Beganovič iz igre izvodi lijevog beka Dženana Burekovića, a uvodi 33-godišnjeg Nikolu Simića, koji samo minuti kasnije postiže gol koji se rijetko viđa na našim terenima. Mogao je Simić minutu kasnije i do drugog gola, ali je pogodio stativu.

Nakon prespavane noći i odličnog boda iz Sarajeva razgovarali smo s jednim od najboljih igrača Čelika ove sezone, koji je presretan što je ekipa neporažena napustila najveći stadion u državi, iako im prije početka utakmice niko nije davao nikakve šanse.

"Presretni smo što smo pokazali da protiv najjačih ekipa možemo odigrati dosta kvalitetno, svi igrači su dali svoj maksimum i rezultat nije mogao izostati. Sarajevo je odlična ekipa, pritiskali su nas čitavo vrijeme, ali smo znali da možemo postići pogodak što smo i učinili. Potrefilo se da baš ja budem taj koji će zabiti Sarajevu. Ušao sam u igru i onako svjež povukao jednu loptu, pogledao prema golu, vidio da je Delač malo izašao pokušao sam lob udarcem i na sreću pogodio. Sarajevo je nakon toga bilo u šoku, ali nismo mogli do potpunog preokreta i mislim da smo sasvim zasluženo osvojili jedan bod. Zahvalio bi se našim navijačima koji su nas bodrili od prve do zadnje minute. Primjeti se da mi mnogo bolje igramo kada imamo njihovu podršku i nadam se da su zadovoljni našom igrom protiv Sarajeva", kaže iskusni veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako u poznim igračkim godinama ove sezone je jedan od najboljih igrača kluba.

"Tu sam da pomognem, lijepo mi je u Zenici, tu sam sad će dvije godine i stvarno sam zadovoljan boravkom u Čeliku. Žao mi je što prošle sezone nismo uspjeli osvojiti Kup, ali evo sada smo se malo revanširali Sarajevu, jer ove sezone nisu uspjeli da nas savladaju. Nama je sigurno utakmica sezone naredni susret u srijedu protiv Travnika, te ako ubilježimo tri boda onda smo na korak do ostanka u ligi. Ova ekipa zaslužuje dosta više, ali slabo odigrana prva polusezona je ostavila posljedice", kazao je za SportSport.ba Nikola Simić junak Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije